Zichtbaarheid politici moet beter

Rob Smulders (PvdA) en Maarten Flikkema (VVD) vinden dat ze hun politieke ideeën de afgelopen vier jaar vaker en beter hadden moeten uitleggen. Hun zichtbaarheid voor de inwoners van Amersfoort was -naar eigen zeggen- onvoldoende. Smulders voegt daar aan toe dat het geringe aantal mediamomenten ook nog vaak een negatieve lading had. Beide politici zijn wel tevreden over de gevoerde verkiezingscampagne. Ze constateren dat er veel meer gebruik wordt gemaakt van de digitale platforms dan vier jaar geleden.

Het gesprek gaat verder over de dringende behoefte aan woningbouw in Amersfoort. Er staan 25-duizend woningzoekenden ingeschreven, waarvan er 8-duizend acuut een woonplek nodig hebben, berekent Rob Smulders.

Tijdens het gesprek met AmersfoortKiest worden meerdere locaties genoemd waar nieuw kan worden gebouwd. Hoogbouw op de Kop van Isselt en op het terrein van de Wagenwerkplaats. Vathorst-West wordt als bouwlocatie genoemd, evenals de Juliusput bij het Station Hoevelaken. Zowel Smulders als Flikkema zijn enthousiast over het plan om particuliere woningen te bouwen op het terrein van Zon en Schild.


Aanvullende informatie over (sociale)woningbouw
Voor meer informatie over de ideeën van politieke partijen rond woningbouw heeft AmersfoortKiest -in samenwerking met  ‘033woningnoodopgelost?!’- een speciale webpagina.

Flikkema (VVD) en Smulders (PvdA) Zichtbaarheid politici had beter gekund de afgelopen vier jaar

Foto: ©Remko Schotsman