Voorstel aan politiek: prijsvraag voor nieuwe Eemoever

Laurens Olieman, secretaris van Stichting Vrienden van de Eemhaven, vindt dat er een prijsvraag moet komen voor de herinrichting van de Eemoever. De komende tijd gaat er volgens Olieman veel veranderen langs de Havenweg (ter hoogte van het terrein van ROVA en Suez).

De politiek zou ‘met open vizier’ een discussie moeten voeren over de nieuwe bestemming van het gebied. Olieman stelt voor om een landelijke prijsvraag te organiseren en om de Amersfoortse bevolking te vragen waar behoefte aan is (woningen, recreatie, etc.). In ieder geval moeten niet de ‘usual suspects’ met plannen komen, vindt Olieman.

Olieman zegt dit tegen videojournalist Joop de Keijzer tijdens een rondleiding door het Ambachtelijk Botencentrum aan de Schans. Het camerawerk is van Peter Heuts.
Er is ook een langere versie van dit interview beschikbaar via YouTube.


Website SVE:
De stichting Vrienden van de Eemhaven heeft als doel de historische, economische en duurzame waarden van het Eemhavenkwartier te behouden en te versterken waarbij de leefbaarheid en de schaal van de menselijke maat voelbaar is. De stichting beziet daarbij de Eemhaven in haar grotere context, vanaf Havik tot en met de Kop van de Isselt.

Laurens-Olieman-over-herinrichting-Eemoever

Laurens Olieman, secretaris Stichting Vrienden van de Eemhaven