One Planet: Alternatief plan voor Stationsplein

One Planet presenteerde haar visie op het stationsplein van Amersfoort. Het zou het nieuwe visitekaartje van de stad kunnen worden als het aan het driemanschap achter deze visie ligt.

De fietsenstalling staat nu op de politieke agenda, maar zou met de gemeentelijke variant een belangrijke doorkruising zijn van de integrale idee├źn die zij voor het plein zien. De vraag blijft: kiest Amersfoort voor een duurdere variant die nog niet afgestemd is op een totaalvisie, of durft de gemeenteraad het aan om een pas op de plaats te maken om ook deze plannen serieus te bespreken en te bestuderen. Zeker nu de meest recente informatie aangeeft dat de One Planet fietsenvariant, aldus Movares, de helft goedkoper lijkt te zijn en ook voor de toekomst het beste businessplan lijkt te hebben.

Movares werd indertijd door de gemeente ingehuurd om de verschillende varianten door te rekenen. Als enige van de onderzochte varianten kwam zij er qua bedrijfsresultaat er toen al met een batig saldo uit.

De wethouder lijkt nu vooral de tijdsdruk als belangrijkste argument te gebruiken om de raad te dwingen snel te beslissen, maar de vraag blijft gaan we voor subsidie, voor kwaliteit, voor een langlopend exploitatie tekort, of voor een pas op de plaats? Amersfoort heeft weer wat te kiezen, AmersfoortKiest tenslotte op 21 maart!

Stationsplein-veel-procedure-weinig-inspraak-AmersfoortKiest-fietskelder


Dit is een bijdrage van videomaker Rob Lampe en cameraman Bert van Werkhoven.