Binnenkort besluit over fietskelder bij station

De huidige plannen voor een fietskelder bij Centraal Station Amersfoort zijn begroot op 9,6 miljoen Euro. Volgende week dinsdag -30 januari- besluit de gemeenteraad of de plannen mogen doorgaan.

De ‘fietsgarage’ krijgt een toegangstunnel die ter hoogte van de Berkenweg begint. Over die ingang is veel ophef, voornamelijk onder de omwonenden die hem straks voor de voordeur krijgen. Ze vrezen extra verkeer en een grotere onveiligheid.

Op het laatste moment is er ook nog een nieuw plan aangeleverd door OnePlanet, een projectontwikkelaar met het kantoor aan het Stationsplein.

De gemeenteraad sprak op 23 januari -ter voorbereiding op de besluitvorming- nog een keer over de plannen voor de fietskelder. Videomaker Rob Lampe en cameraman Bert van Werkhoven waren er ook. Ze maakten voor AmersfoortKiest de bijgaande reportage. Rob schrijft als inleiding:

Burgerparticipatie blijft voorlopig een mooi woord voor scrabble en voor verkiezingstijd. In de praktijk komt er met grote regelmaat helemaal niets van terecht en blijven betrokken burgers teleurgesteld achter. Onwil of onkunde? De wethouder biedt zijn excuses aan, we doen een poep en een plas en laten alles verder zoals het was. “Gelul” zoals een toehoorder het kort en bondig samenvat.

Burgerparticipatie is in feite gratis goede raad, maar dat vereist dan wel een goede RAAD! En excuses maken voor beloftes die je niet nakomt heeft sinds Rutte een heel nieuwe betekenis gekregen. De lokale politici leren snel.

Stationsplein-veel-procedure-weinig-inspraak-AmersfoortKiest-fietskelder