De geschiedenis van de Kersenbaan

Hoe zat het ook al weer met de afspraken rond de aanleg van de Kersenbaan? Welke problemen werd precies opgelost en hoeveel bomen zouden opnieuw worden geplant?

Videomaker Rob Lampe en cameraman Bert van Werkhoven doken in hun archief. Mooie beelden uit een tijd dat de Kersenbaan er nog niet was. Uiteraard geeft Rob ook een actueel tintje mee aan deze videoproductie. Hij schrijft de volgende inleiding:

Onder de bezielende leiding van Hans Buijtelaar kwam ook deel 2 van de Kersenbaan tot stand. Overdag wordt hij summier gebruikt, in de spits loopt het op Leusderweg en Julianaplein vast. Dit hadden de actievoerders ook voorspeld.

Deel 2 moest binnen het budget van ik dacht 27,5 miljoen gerealiseerd worden, dus liet men het oplossen van het Julianapleinprobleem gemakshalve maar buiten het plan. De bomen en de burgers zijn de klos, beiden mochten in het (fijn)stof bijten.

Op de rotonde Roethof mag u op kosten van de gemeente net zoveel rondjes nemen als u wil. Er zijn doorgaans nauwelijks medegebruikers. GroenLinks bewaakte voor ons het milieu. Dus vandaar onze vraag: Hoeveel bomen zijn er inmiddels herplant? Gelukkig hebben wij de plaatjes en de praatjes nog.

De-geschiedenis-van-de-Kersenbaan-AmersfoortKiest