Kiezen en Delen #5: Tamor Hartogs

Portretfotos-AmersfoortKiest-Martine-de-Jong

Blogger Martine de Jongh (rockthiscity.nl) schrijft regelmatig op geheel eigen wijze (en ook een beetje eigenwijs) over de lokale politiek in Amersfoort. Martine is helemaal verknocht aan onze Keistad en dat zul je weten….. Het woord is aan haar!


Ik ben gek op inspirerende personen (en op chocola, maar dat is weer een ander verhaal). Je weet wel, van die mensen die je spreekt en waarna je direct zin hebt om zelf aan de slag te gaan. Aangezien we eind februari allemaal wel zo’n shotje inspiratie kunnen gebruiken, laat ik jullie vandaag kennis maken met Tamor van de Fixiebrothers!

Jaren geleden had niemand -en zeker Tamor zelf niet- kunnen vermoeden dat hij as we speak een succesvol ondernemer in Amersfoort zou zijn. Een succesvol wielrenner was eerder het plan, aangezien Tamor daar op professioneel niveau mee bezig was. Een ongeluk maakte echter een abrupt einde aan die droom. Rest de vraag ‘Wat nu’? Daar kunnen we inmiddels kort over zijn want samen met Yannick van Liefland heeft Tamor een concept neergezet waar je u tegen zegt. Helloooo FixieBrothers!

Vertel, wie ben je en wat doe je?

Ik ben Tamor Hartogs, een van de trotse Eigenaren van Fietsfabriek FixieBrothers B.V., tevens eigenaar van Broers Fietsreparateurs Amersfoort. Samen met mijn Compagnon Yannick van Liefland hebben wij een grote liefde voor fietsen. Wij zijn in 2013 begonnen met een fietsfabriek genaamd FixieBrothers. Deze fietsfabriek is uniek omdat hier Custom Bikes te verkrijgen zijn. Sportieve maar ook stadsfietsen. Je kan bij ons een fiets samenstellen zoals je zelf helemaal voor ogen hebt.

Omdat we je graag veel persoonlijke aandacht geven worden deze fietsen verkocht bij de fietsenwinkel Broers Amersfoort. Deze winkel is het reparatiepunt van de FixieBrothers. Hier kan je een fiets laten repareren ongeacht welk merk ook, en je kunt hier de prachtige modellen fietsen van FixieBrothers bestellen! Wat Broers Fietsreparateurs uniek maakt is dat we elke dag met een busje een haal- en brengservice hebben. Dit busje rijdt door Amersfoort tussen zes en negen ‘s avonds. De volgende dag is je fiets dan al weer klaar!

Beide zaken zijn inricht op een duurzame en milieu bewuste manier! Zo scheiden wij zorgvuldig afval en worden alle fietsen gepoest met biologisch afbreekbare middelen, zelfs de poetsdoeken worden bij ons gerecycled.

Hoe ben je in Amersfoort beland?

Yannick en ik zijn al sinds ons 5de levensjaar beste vrienden! Wij zijn allebei opgegroeid in het mooie Amersfoort. Yannick in de Schimmelpennickstraat en ik aan de Weverssingel. Echte binnenstad mensen dus!

Waarom blijf je?

Beide voelen we ons zo fijn in Amersfoort. De mensen en de sfeer zijn echt dingen die ons bij Amersfoort houden. En al die kleine festivals zijn ook wel echt genieten in Amersfoort

Wat is je lievelingsplek in Amersfoort?

We zijn gek op koffie! Grote kans dat je ons treft in een van de koffiezaakjes die Amersfoort heeft!

Kun je drie gemeenteraadsleden van Amersfoort noemen?

Helaas niet 😉

Ga jij stemmen voor de Gemeenteraadsverkiezing?

Wij zijn dit wel van plan! Echter hebben wij ons beiden hier nog niet in verdiept.


Kiezen maar, je keuze kort toelichten mag ?

Oudbouw OF Nieuwbouw
Duidelijk Oudbouw

Uit OF Thuis
Thuis

Rechts OF Links
Rechts

Halfvol OF Halfleeg
Halfvol; bekijk het leven optimistisch

Kiezen OF Delen
Kiezen

Cultuur OF Natuur
Natuur

Lokaal OF (Inter)nationaal
Lokaal: Support je locals!