Kiezen en Delen #4: Harke de Vlas

Portretfotos-AmersfoortKiest-Martine-de-Jong

Blogger Martine de Jongh (rockthiscity.nl) schrijft regelmatig op geheel eigen wijze (en ook een beetje eigenwijs) over de lokale politiek in Amersfoort. Martine is helemaal verknocht aan onze Keistad en dat zul je weten….. Het woord is aan haar!


Tijd voor een nieuwe aflevering van Kiezen EN Delen en wat is Amersoort zonder een beetje muziek?! Vandaag de man die daar mede verantwoordelijk voor is, want als eigenaar van muziekschool MIA Music zorgt Harke dat het geluid van de toekomst geen blijvende schade aan je trommelvliezen oplevert ? Daarnaast maakt hij zelf regelmatig een podium onveilig en kun je bij de muziekschool ook terecht voor bandcoaching. Mochten jij en je matties dus de nieuwe Nirvana zijn, dan weet je wie je moet bellen, just saying.

Maar terug naar Harke want is hij net zo thuis in de gemeentepolitiek als in het notenschrift? Je leest het hier!

Vertel, wie ben je en wat doe je?

Harke de Vlas, samenwonend, vader van 3, eigenaar van muziekschool MIA Music en muzikant.

Hoe ben je in Amersfoort beland?

Door mijn studie aan het Hilversums conservatorium.

Waarom blijf je?

Wonen, werken en een mooie omgeving

Wat is je lievelingsplek in Amersfoort?

Ik ben dol op het bos. De omgeving is echt prachtig: den Treek, Darthuizen, de Veluwe, etc. Allemaal even mooi en vlak naast de deur.

Kun je drie raadsleden van Amersfoort noemen?

Niet echt. Ik heb even gespiekt en sommige namen kwamen me bekend voor. Maar de enige die ik een beetje kende is Hans van Wegen. Hem kom je vaak tegen.

Ga jij stemmen voor de Gemeenteraadsverkiezing?

Het is een manier om democratie vorm te geven, zij het een nogal moeizame en indirecte.

AmersfoortKiest-Harke-de-Vlas-drumstel

Kiezen maar, je keuze kort toelichten mag ?


Oudbouw OF Nieuwbouw
Oudbouw. Niks tegen nieuwbouw, ook mooi. Maar er staat nog steeds veel leeg en ik vind het mooi hoe panden zoals Amersfoortstaete een nieuwe bestemming krijgen.

Uit OF Thuis
Niets mooiers dan thuiskomen na een spannende reis.

Rechts OF Links
Groen rechts graag. Centrum rechts, liberaal, maar wel sociaal. Dus niet de partij ‘eigenbelang en zoek het maar uit’. Meer de partij ‘empowerment’, in je kracht gaan staan. Bestaat die partij eigenlijk?

Halfvol OF Halfleeg
Halfvol

Kiezen OF Delen
Ik snap de vraag niet, maar dan delen. Dat klinkt toffer.

Cultuur OF Natuur
Natuur. Ervan uitgaand dat het om politiek geld zou gaan. Mijn geliefde bos kan zich niet verdedigen en heeft wel bescherming nodig. Cultuur in de betekenis van kunstuitingen kan je ook anders organiseren. Ik heb me bijzonder gestoord aan de makkelijke verontwaardiging van cultureel Amersfoort bij de gemeentelijke bezuinigingsronde van 2,5 jaar geleden. Sodom en Gomorra als de subsidies op cultuur en kunstonderwijs zouden wegvallen. Terwijl buiten die subsidies zoveel moois gebeurt in Amersfoort. Toch kreeg de subsidie voor kunsteducatie veel meer aandacht dan bijvoorbeeld die voor de hulpverlening. Dat kon echt niet.

Lokaal OF (Inter)nationaal
Het Lokaal is een toptent! Maar als we het over duurzaamheid hebben graag vooral rationeel. We laten ons teveel gek maken door aangepraat schuldgevoel over ingevlogen appels. Daar redden we volgens mij de wereld niet mee.

AmersfoortKiest Kiezen en Delen Harke de Vlas