Kiezen en Delen #3: Maaike Oosting

Portretfotos-AmersfoortKiest-Martine-de-Jong

Blogger Martine de Jongh (rockthiscity.nl) schrijft regelmatig op geheel eigen wijze (en ook een beetje eigenwijs) over de lokale politiek in Amersfoort. Martine is helemaal verknocht aan onze Keistad en dat zul je weten….. Het woord is aan haar!


Wellicht ken je Maaike al, sinds het najaar van 2017 is ze namelijk een van onze Rocks en houdt ze je maandelijks op de hoogte van alles op het gebied van interieur. Deze rasechte interior junkie is de koningin van de vintage vondsten en heeft een zwak voor vrijwel alles wat met interieur te maken heeft. Dat beperkt zich niet tot haar eigen prachtige huis in de binnenstad, want Maaike helpt je ook graag bij BLUR. Je weet wel, één van de leukste winkels van Amersfoort!

Maaike is constant in beweging om de nieuwste en tofste hypes omtrent interieur te volgen. Maar waarom blijft een interieur goeroe eigenlijk in Amersfoort? En weet Maaike net zoveel van de lokale politiek als van muurkleuren? Je leest het hier!

Vertel, wie ben je en wat doe je?

Hi! Mijn naam is Maaike, 28 jaar. Sinds 5 jaar woon ik samen met mijn man in Amersfoort. Verder werk ik met veel plezier bij de leukste lunchroom en concept-store van Amersfoort; BLUR! Bij BLUR drink je heerlijke koffie en eet je lekkere broodjes en taart. En je vindt er cadeaus met een goed verhaal.

Hoe ben je in Amersfoort beland?

Zeven jaar geleden ben ik van Haarlem richting Leusden verhuisd. Na twee jaar werd het tijd voor iets nieuws en ben ik naar Amersfoort gegaan. Hier ontmoette ik mijn man en nu wonen we alweer vijf jaar in de binnenstad van Amersfoort. Bij een nieuwe stad hoort een nieuwe baan. Toen ik voor het eerst bij Blur binnen stapte wist ik gelijk dat ik hier wilde werken. Het hele concept sprak mij zo aan dat ik direct een brief heb geschreven!

Waarom blijf je?

Amersfoort heeft mijn hart gestolen! Vaak roep ik “ik ga hier NOOIT meer weg”. Wij hebben een te leuk huis net achter de Kamperbinnenpoort dus waarom zouden we! Nu er allerlei leuke hotspots komen ben ik helemaal gelukkig. De binnenstad van Amesfoort voelt als een groot dorp!

Wat is je lievelingsplek in Amersfoort?

BLUR! En voor de natuur ga ik naar Nimmerdor, lekker het bos in met de hond. En dit 5 minuutjes van de stad.

Kun je drie raadsleden van Amersfoort noemen?

Ik heb hier lang over na moeten te denken, maar nee. Uiteraard ga ik me hier wel in verdiepen.

Ga jij stemmen voor de Gemeenteraadsverkiezing?

Zeker! Ik vind het belangrijk om mij met de ontwikkelingen in Amersfoort bezig te houden.

AmersfoortKiest-Kiezen-en-Delen-Maaike-Oosting-16x9

Kiezen maar, je keuze kort toelichten mag ?


Oudbouw OF Nieuwbouw
Oudbouw: Wij wonen in een huis dat vroeger een zadelmakerij en een garage is geweest. Later is dit omgebouwd tot woonhuis. Hoe tof is het om in een huis te mogen wonen met een geschiedenis!

Uit OF Thuis
Uit: Hoewel ik het ook heerlijk vind om na een lange dag thuis op de bank te ploffen zijn wij met regelmaat in de stad te vinden.

Rechts OF Links
Links: Ik vind het belangrijk dat er eerlijke kansen zijn voor iedereen.

Halfvol OF Halfleeg
Halfvol: Ik ben een absolute optimist, mijn glas is dus halfvol. Positieve gedachten, trekken positiviteit aan. Ik kijk dus graag naar wat ik wel heb en wat wel kan. Maakt het leven een stukje leuker :)!

Kiezen OF Delen
Delen!

Cultuur OF Natuur
Natuur: Vanwege onze hond zijn wij vaak in de natuur te vinden. Ook heb ik een paard dat vlakbij het bos de Treek in Leusden staat. In de natuur kom ik tot rust. De combinatie van in de stad wonen en een paard in een natuurlijke omgeving hebben staan, is top!

Lokaal OF (Inter)nationaal
Lokaal 100%. Fijn om producten zo dichtbij mogelijk te halen, het is dan gemakkelijker te traceren waar ze vandaan komen en of ze onder juiste omstandigheden tot stand zijn gekomen. Je steunt de lokale bevolking en er is minder belasting op het milieu omdat de producten niet ingevlogen hoeven te worden. Win-Win!

AmersfoortKiest-Kiezen-en-Delen-Maaike-Oosting-2-600