Drie dagen non-stop aandacht voor lokale politiek

Van maandag 19 maart tot en met de verkiezingen van 21 maart presenteren AmersfoortKiest.nl en de lokale omroep EVA 24/7 LOKALE POLITIEK met de hoofdrolspelers van de gemeenteraads-verkiezingen 2018. Dit als service aan de kiezer om weloverwogen het juiste hokje rood te kunnen maken. Alle lijsttrekkers, bewoners, bedrijven, organisaties laten zich uit over de belangrijkste issues op het gebied van wonen, bouwen, veiligheid, zorg, media en betrouwbaarheid en maken hun standpunten duidelijk.

AmersfoortKiest.nl begon in september 2017 om duidelijk te maken waar het bij de gemeenteraads-verkiezingen over gaat. Opinies en meningen werden verzameld, radio- en televisieprogramma’s werden gemaakt. Op deze manier werd een schat aan videoprogramma’s geproduceerd en EVA gaat dat vanaf maandag 19 maart non-stop programmeren: debatten, interviews en portretten, van onder meer Rob Lampe, Joop de Keijzer, Mirjam Barendregt en Jelle Koolstra.

Onder de debatten die worden geprogrammeerd, is het Valentijnsdebat. Tijdens het eerste deel van dit debat hebben de Amersfoortse politici zich verantwoord voor vier jaar beleid. In het tweede deel worden de verkiezingsprogramma’s tegen het licht gehouden. Peter de Langen, voorzitter van de Samenwerkende Groeperingen Leefbaar Amersfoort, is een van de initiatiefnemers van het Valentijnsdebat. “We willen tijdens de verantwoording kijken wat er is waargemaakt van de beloftes die vier jaar geleden werden gedaan. Verder gaan we kijken wat de partijen van plan zijn na de verkiezingen van 21 maart.”

Daarnaast is het Woondebat te zien. De woningcorporaties Omnia Wonen, de Alliantie en Portaal staan in de startblokken om ook de volgende gemeenteraad en het nieuwe college van B&W te ondersteunen in hun woonbeleid. Om dat goed te kunnen doen, dient de lokale politiek fundamentele keuzes te maken over het gebruik van de schaarse ruimte en middelen.

Verder alle afleveringen van de Grote Stem Op Mij Show met inhoudelijk maar ook hilarisch de lijsttrekkers onder vuur van de presentatoren Joop de Keijzer en Maarten van der Heide.

En ook het werk van de onvermijdelijke Rob Lampe die overal in AmersfoortGezien wordt, met camera en microfoon.

Alle bijdragen zijn ook te zien op AmersfoortKiest.nl. AmersfoortKiest.nl heeft serieuze informatie, opvallende meningen en persoonlijke verhalen gepubliceerd in de periode van 15 september 2017 tot en met de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018.

  • 24/7 LOKALE POLITIEK (EVA) is te volgen via Ziggo: kanaal 40, Vodafone: kanaal 743, Telfort: kanaal 2043, KPN: kanaal 1318 en via ANALOGE TV Ziggo: kanaal 45 = 663,25 MHz
  • AmersfoortKiest is een initiatief van lokale omroep EVA.
  • Video https://vimeo.com/260428958. Materiaal is vrij te gebruiken.

Drie dagen non-stop aandacht voor lokale politiek