Beweging 3.0: “Verder op de ingeslagen weg”

EVA-coverfoto

Ageeth Ouwehand, de voorzitter van de Raad van Bestuur van Beweging 3.0, wil dat de gemeente met het zorgbeleid verder gaat op de ingeslagen weg. Ze zegt tegen AmersfoortKiest: “Gooi niet na 21 maart (gemeenteraadsverkiezingen, red.) het hele beleid om. Ga door op de weg die is ingezet, anders gooi je het kind met het badwater weg.”

Zorgorganisatie Beweging 3.0 is actief op het gebied van zorg, wonen en welzijn in de regio Eemland (Amersfoort, Baarn, Bunschoten-Spakenburg, Eemnes, Hoevelaken, Leusden, Nijkerk, Soest, Woudenberg). De organisatie kan een beroep doen op 2.500 medewerkers en 2.000 vrijwilligers.

Ouwehand maakt zich ernstig zorgen over de krapte op de arbeidsmarkt. “Het is ontzettend lastig om personeel voor de zorgsector te vinden. We hebben een tekort van 35 tot 40 wijkverpleegkundigen. Dat betekent dat we minder clienten kunnen behandelen. En dat is weer lastig voor de ziekenhuizen, want zij kunnen patiënten vervolgens minder snel naar huis sturen”.

Beweging 3.0 kan op dit moment beschikken over ongeveer 1.100 units voor woonzorg. Ouwehand is niet van plan dat aantal naar beneden bij te stellen. Ze zegt: “Eemland is een regio met veel vergrijzing. We hebben geen zin om alles af te bouwen omdat dat past in het overheidsbeleid. Dat is veel te gortig. Die 1.100 plekken willen we behouden.”

AmersfoortKiest programma 3 februari 2018 Bibliotheek Eemland ©Gerard Oonk 7

Ageeth Ouwehand, voorzitter van de Raad van Bestuur van Beweging 3.0