Jongeren willen informatie via sociale media

Julia van Rookhuijzen en Werner Bonenkamp, leerlingen van Het Nieuwe Eemland, vinden politiek ‘best belangrijk’. Ze zien dat veel leeftijdsgenoten minder geïnteresseerd zijn, maar ze hebben niet meteen een oplossing om jongeren meer bij de lokale politiek te betrekken. Het zou goed zijn om sociale media, zoals Instagram en Snapchat, vaker te gebruiken.  In ieder geval heeft het geen zin dat ouderen oplossingen gaan verzinnen, want die weten niet echt wat er leeft onder de jeugd.

Julia (18) is blij dat ze binnenkort voor het eerst haar politieke voorkeur mag uitspreken. Ze vindt het heel belangrijk om je stem te laten horen. Het is wel lastig om goede informatie over de standpunten van lokale partijen te vinden. Daar moet je echt naar op zoek. Over landelijke politiek hoor je veel, maar informatie over wat er in je eigen omgeving gebeurt, is niet altijd makkelijk te vinden.

Beide leerlingen zijn sterk gericht op het uitgaansleven in Amersfoort. Ze gaan hier naar de bioscoop en soms naar Flint. Werner is erg tevreden over het de hoeveel ‘cultuur’ in Amersfoort. “Alles is er wel”, zegt hij. “Het aanbod is heel compleet. Sterker nog: er is misschien wel te veel.”

AmersfoortKiest programma 3 februari 2018 Bibliotheek Eemland ©Gerard Oonk 40

Werner Bonenkamp en Julia van Rookhuijzen, leerlingen van het Nieuwe Eemland, vinden informatie via sociale media belangrijk