Wethouder Stegeman erkent procesfouten

Wethouder Stegeman (o.a. Economie; Ruimtelijke Ontwikkeling; Duurzaamheid en innovatie) vindt dat het proces rond de mogelijke plaatsing van velden met zonnepanelen in Vathorst-Noord geen schoonheidsprijs verdient.

“We zijn er met zevenmijlslaarzen doorheen gelopen. Ik wil heel graag met de bewoners in overleg om te kijken of we een oplossing kunnen vinden”, zei wethouder Stegeman (D66) afgelopen dinsdagavond (20-02-’18) op het Stadhuis. Een groep inwoners van Vathorst kwam de tussenstand aanbieden van een petitie tegen de plaatsing van zonnevelden in het polderlandschap ‘Over de Laak’. Binnen één week zijn er 935 handtekeningen onder de petitie gezet.

Woordvoerder Chris Bruijnes zegt -namens de verontruste en boze bewoners- dat de gemeente zich moet houden aan een omgevingsvisie die in 2016 is vastgesteld na overleg met de wijkbewoners. Het bestemmingsplan moet worden aangepast aan de omgevingsvisie, zonder grootschalige zonnevelden.


In deze videoreportage van Rob Lampe en cameraman Bert van Werkhoven stellen zich ook nog drie lokale politici voor: Sieta Koet van Amersfoort2014, Ben van Koningsveld (CDA) en Harun Keskin (PvdA).


Download de ‘Ontwikkelingsvisie Over de Laak‘.

AmersfoortKiest-Wethouder-Stegeman-erkent-procesfouten