Videomaker Wendy van der Hoorn over woningnood

Wendy van der Hoorn is de initiatiefnemer van  ‘033woningnoodopgelost?!‘. Ze heeft aan elf politieke partijen in Amersfoort dezelfde vragen gesteld over oplossingen voor de woningnood. AmersfoortKiest publiceert haar bijdragen op een speciale webpagina.

Wendy vertelt: “Op dit moment weet niet iedereen dat er een hoop mensen zijn die in Amersfoort geen fatsoenlijk dak boven het hoofd hebben. Denk daarbij aan mensen die om de zoveel tijd bij verschillende vrienden slapen, mensen die in auto’s slapen, of mensen waarvan 3 kinderen 1 slaapkamer moeten delen of bijvoorbeeld 30-ers die in een studentenhuis leven en daardoor hun leven niet verder kunnen opbouwen.”

“Amersfoort kampt met een tekort aan woningen en dat doet het al jaren. Het is de hoogste tijd dat hier verandering in komt. Het doel van 033Woningnoodopgelost?! is dan ook dat het woningtekort in Amersfoort wordt opgelost.”

Wendy publiceert tot en met de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 dagelijks video’s op AmersfoortKiest.

In deze video’s wordt duidelijk hoe 11 van de 14 politieke partijen omgaan met de huisvestingsproblematiek in Amersfoort. De partijen die niet aan het woord komen hebben wel de kans gehad, maar zijn niet op de vraag in gegaan.

Bezoek de pagina van Wendy van der Hoorn.

Wendy van der Hoorn over woningnood in Amersfoort