De verdwenen bomen van de Kersenbaan

Videomaker Rob Lampe en cameraman Bert van Werkhoven zijn nog steeds op zoek naar de ‘verdwenen bomen’ van de Kersenbaan. Bij de aanleg van de nieuwe verbindingsweg werden 1.350 bomen gekapt. De belofte was toentertijd dat er 10 tot 12 procent van dat aantal herplant zou worden. Rob en Bert halen de oude beelden uit hun archief en gaan vervolgens naar Astrid Janssen van GroenLinks om te horen of beloftes gestand worden gedaan. Een verslag van beide heren…


De “Beloftenkaravaan” trekt weer door de stad. Tussen wat men belooft en wat men realiseert, zit regelmatig nogal wat licht. Eerlijk vertellen dat iets wel of niet gelukt is lijkt dan verstandiger dan er omheen praten. De vraag ging immers niet over Hazelwormpjes, maar over herplante bomen. De aanhouder wint is de uitdrukking, maar misschien tilt men het antwoord liever over de verkiezingen heen.

Vrijdag (terwijl iedereen met ingepakte auto klaar staat om op wintersport te gaan) stuurde het college bij het scheiden van de markt nog even een collegebericht over kappen in Birkhoven. Het gekozen tijdstip lijkt geen toeval. Al vaker werden gevoelige acties op dit soort tijdstippen aangekondigd. De zomervakantie is ook zo’n geliefde periode.

De verdwenen bomen van de Kersenbaan

Astrid Janssen (GroenLinks)