Soesterkwartier lijkt ‘s zondags op de Veluwe

Bibliotheek Eemland en AmersfoortKiest gaan de komende tijd met een zeepkist rond, zodat Amersfoorters zelf hun zegje kunnen doen.
Dit keer Clary Stäb, een trotse bewoonster van het Soesterkwartier.
Ze wil graag dat Syntus de dienstregeling op zondag verbetert.

Luistert u mee, dames en heren politici?


Clary Stäb is 74 jaar en is vier jaar geleden in de bomenbuurt komen wonen, een mooi plekje in het Soesterkwartier.  Toen ze er kwam wonen zag ze de bushalte Larixtraat vanuit haar huis. Dat is handig, dacht ze nog. Helaas. Die bushalte werd opgeheven en via de halte aan het eind van de Noorderwierweg kon ze ’s morgens nog naar het centrum en vanaf 1 uur ’s middags kon ze via de bus aan de andere kant van de straat richting de stad. Wel om via het industrieterrein Isselt, maar ach, dat nam ze voor lief.

Maar in december 2017 kwam er een nieuwe dienstregeling en toen verdween de bus richting het centrum op zondag. Geen bus voor familie en vrienden die op zondag op visite willen komen. Geen bezoek tijdens de kerstdagen of met pasen. Maar ook geen bus voor de bewoners die met slecht weer naar de stad willen voor een film of een festival.

Haar raad voor de raad is dan ook om nieuwe afspraken te maken met Syntus. Er wonen wel 10-duizend mensen in het Soesterkwartier en die willen op zondag ook richting de stad kunnen. Het is nu alsof openbaar vervoer alleen voor werkende mensen en scholieren is. Geen bus op zondag; alsof we op de Veluwe wonen!

Clary Stäb uit het Soesterkwartier pleit voor betere dienstregeling op zondag


Dit is een bijdrage van Bibliotheek Eemland in het Eemhuis in samenwerking met AmersfoortKiest en Omroep EVA.