Politiek onvoldoende bezig met groei dementie

Saskia Damen werkt voor Alzheimer Nederland in de regio Amersfoort. Ze vindt het belangrijk dat de politiek zich meer bewust wordt van het toenemende aantal mensen met dementie. De impact van deze aandoening op de samenleving wordt steeds groter en daar moeten we meer rekening mee gaan houden.

Damen constateert dat de Gemeente Amersfoort ‘goed bezig’ is, maar dat er op één punt wel wat meer mag worden ‘doorgepakt’. Ze pleit voor uitbouw van de dagvoorzieningen voor Alzheimerpatiënten. De druk op mantelzorgers wordt enigszins ontlast als er extra opvangmogelijkheden zijn.

Alzheimer Nederland geeft voorlichting over dementie en vergeetachtigheid. De organisatie biedt passende zorg aan mensen met dementie en de juiste ondersteuning aan mantelzorgers. Samen met vrijwilligers komt Alzheimer Nederland op voor de belangen van zowel patiënten als mantelzorgers, landelijk en lokaal.

In de video van Omroep EVA komt ook Henk Pagée aan het woord. Pagée is Alzheimerpatiënt. Hij adviseert lotgenoten om niet in een slachtofferrol te kruipen. “Blijf zolang mogelijk doen wat je altijd deed. Niet zielig doen”, is zijn credo.

Alzheimer-Nederland-Steeds-meer-mensen-met-dementie