Ontwerpster Revermann: ‘Politiek moet persoonlijker’

Madelon Revermann is ontwerpster van beroep. Ze ontvangt voor haar projecten regelmatig prestigieuze prijzen. Videomaker Rob Lampe spreekt met haar over ondernemerschap, politiek en een duurzamere wereld.

Lijkkist = hemel-bed

Toen haar moeder haar -jaren geleden- vroeg om alvast een lijkkist voor haar te ontwerpen, bedacht ze als eerste dat de naam ‘Hemel-bed’ een prettiger benaming zou zijn. Ze hoopte op die manier de dood iets acceptabeler te maken.

Politiek moet persoonlijker

Zo ontstond de duurzame onderneming ‘Hemel-bed’. Madelon ontwierp een aantal varianten hemelbedden en laat die in sociale werkplaatsen op duurzame wijze vervaardigen. Want duurzaamheid, oftewel zorgvuldig omgaan met de wereld, is haar devies. Ze is er van overtuigd dat de transitie naar een andere economische realiteit er aan komt. Deze bijzondere ondernemer zou graag zien dat de politiek daar wat nadrukkelijker het voortouw in neemt.

Revermann vindt dat politici zich teveel schikken naar het partijbelang. Soms zou een persoonlijke keuze beter zijn. En de besluitvorming mag een stuk transparanter, zegt Revermann.

Revermann Politiek moet persoonlijker AmersfoortKiest


Een bijdrage van videomaker Rob Lampe en cameraman Bert Werkhoven