Kiezen en Delen #9: Mirjam Melai

Portretfotos-AmersfoortKiest-Martine-de-Jong

Blogger Martine de Jongh (rockthiscity.nl) schrijft regelmatig op geheel eigen wijze (en ook een beetje eigenwijs) over de lokale politiek in Amersfoort. Martine is helemaal verknocht aan onze Keistad en dat zul je weten….. Het woord is aan haar!


Meet Mirjam! Als Runningtherapeut, hardlooptrainer en Barefoot coach is ze regelmatig te vinden in de bosrijke omgeving van Amersfoort. Maar wat vindt ze eigenlijk van het leven in Amersfoort?

Vertel, wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Mirjam Melai, 43 jaar, getrouwd, moeder van Silke. Ik werk als pedagogisch medewerker voor een antroposofische BSO en ben daarnaast ZZP-er en werk zelfstandig als Runningtherapeut, hardlooptrainer en Barefoot coach. Sport en met name hardlopen en buiten zijn, is mijn lust en mijn leven en ik hoop in de loop van het komende jaar mijn inkomen hieruit te kunnen gaan halen!

Hoe ben je in Amersfoort beland?

Ik ben in Amersfoort gaan wonen voor mijn studie. In 1993 ben ik SPH gaan studeren aan de Hogeschool Midden Nederland en ben eigenlijk niet meer weg gegaan!

Waarom blijf je?

Amersfoort ligt gewoon heel centraal en dat is heel handig als je familie in het Noorden woont en je schoonfamilie in het Zuiden! Bovendien wonen we op een heel mooie plek in het bosgebied van Amersfoort richting Soesterberg. We hebben het daar heel erg naar ons zin. En ons zoontje van 5 begint ook al aardig te wortelen. Dan ga je niet zo makkelijk meer emigreren, wat bijvoorbeeld wel ons plan is. Er moet zich dus echt een veel betere plek aandienen elders, willen wij onze biezen pakken!

Wat is je lievelingsplek in Amersfoort?

Om te werken zit ik heel graag bij Bagel & Beans. Ze kennen me ondertussen en ik kan er rustig mijn gang gaan. Verder vind ik de nieuwe haven een fijne plek en ga ik graag wandelen (liefst op blote voeten) in het bosgebied van Birkhoven bij de Bosvijver. Dit is een oase van rust op steenafstand van de stad!

Kun je drie gemeenteraadsleden noemen?

Ik heb het nog even gecheckt, maar nee, ik ken echt helemaal niemand.

Ga jij stemmen voor de Gemeenteraadsverkiezing?

Ik wil wel gaan stemmen, omdat ik het zonde vind om mijn stem verloren te laten gaan. Ik moet me dan nog wel in de partijprogramma’s gaan verdiepen, want ik vind het belangrijk om te weten, waar ik voor of tegen stem. Ik vertrouw niet blind op een partij of een naam, die ik misschien zou kennen.


Kiezen maar, je keuze kort toelichten mag ?

Oudbouw OF Nieuwbouw
Absoluut oudbouw! Heb in allebei gewoond en kan dus zeggen, dat ik de charme van een oud huis verkies boven de luxe van een nieuw huis! Alhoewel ik soms wel terug verlang naar het comfort, zou ik toch niet terug willen naar mijn nieuwbouwhuis. Wat natuurlijk ook te maken heeft met de omgeving!

Uit OF Thuis
Allebei! Ik vind het heerlijk om de hele dag op pad te zijn en van hot naar her te gaan. Maar als ik dan ’s avonds of in het weekend eindelijk op mijn eigen bank zit met een hapje en een drankje en mijn eigen mannen om me heen, geniet ik ook enorm!

Rechts OF Links
Oh jee, dat weet ik nooit zo goed! Ik ben iig rechtshandig! Haha! Ik ben wel veel bezig met wat goed is voor het milieu en ben overtuigd vegetariër en bijna veganist. En het programma van Partij van de Dieren kan ik voor 90% onderschrijven. Zegt dat genoeg? Ik probeer me vooral te richten op dat waar ik invloed op uit kan oefenen, en dat is volgens mij vooral mijn directe omgeving en kleine dingen. Ik houd me daarom liever niet zo bezig met politiek en de hokje die daaruit voortkomen. Ik ben wie ik ben en doe wat ik doe en dat is het!

Halfvol OF Halfleeg
Gelukkig kan ik tegenwoordig zeggen: halfvol! Ik heb in mijn korte leven al een hoop meegemaakt en daar ben ik gelukkig goed uit gekomen. Waar ik vroeger heel serieus en best zwaar op de hand kon zijn, til ik nu toch minder zwaar aan dingen. Het is wat het is en je kan er maar beter het beste van maken! Kleine stukjes per keer en niet achteruit of ver vooruit kijken helpt me enorm! En vertrouwen hebben!

Kiezen OF Delen
Zo is het! Als je niet zelf kiest, doet een ander het voor je! Dus ik streef er naar om zelf mijn keuzes te maken en dit niet van een ander af te laten hangen. Niet kiezen is uiteindelijk ook een keuze! Dus voor mij sluiten deze begrippen elkaar niet uit. Eigen keuze is belangrijk, maar delen is ook rijkdom!

Cultuur OF Natuur
Ik ben wat je noemt een echte cultuurbarbaar! Als het tenminste gaat om kunst, musea bezoeken en geschiedenis. Voor mij is leven hier en nu. Daarom denk ik dat ik meer van de natuur kan genieten, dan me bezig te houden met culturele dingen. Van een dagje buiten zijn in de vrije natuur, wat al mijn achtertuin kan zijn, laad ik op en een cultuurdagje is voor mij echt vermoeiend!

Lokaal OF (Inter)nationaal
Op dit moment zeg ik: lokaal. Dit heeft te maken met mijn focus op het milieu en te proberen zo’n klein mogelijke voetdruk achter te laten. Daar hoort voor mij ook het kopen van lokale producten bij, geen nieuwe maar gebruikte en tweedehands producten en verpakkingsvrij!