Amersfoort Kiest, maar waarvoor?

Videomaker Rob Lampe en cameraman Bert van Werkhoven bezoeken iedere dinsdagavond trouw ‘De Ronde’ (uitleg onder de foto). De afgelopen maanden waren hun bijdragen uit het Stadhuis te zien via Amersfoort Kiest. Dit is het laatste verslag van ‘De Ronde’ op deze website. Twee veel besproken onderwerpen staan centraal: ‘De Kersenbaan’ en de ‘Westelijk ontsluiting’. Rob schrijft ter inleiding:

Kersenbaan en Westelijke Ontsluiting. Zijn er Paralellen? Wij dachten van wel. Veel weerstand onder de bevolking. Procedures tot aan de Raad van State. Veel onduidelijkheid over de aantallen te kappen bomen. Raadsleden die het spoor ook bijster lijken. Beide inclusief ziekenhuisberekeningen terwijl die er niet meer zijn. Je zal het maar hebben. Amersfoort Kiest, maar waarvoor? 

Amersfoort Kiest maar waarvoor


Informatie over De Ronde: Vanaf 19.00 uur staan verschillende onderwerpen tegelijkertijd op de agenda. De raadsleden praten hierover in verschillende vergaderruimtes. De onderwerpen kunnen worden behandeld als voorbereiding op een besluit, als peiling van een mening, als rondetafelgesprek of als informatieve bijeenkomst, bijvoorbeeld een toelichting van de wethouder. Tijdens De Ronde kunt u uw mening geven (inspreken) over onderwerpen die als ‘peiling’ of ‘voorbereiding besluit’ aan de orde komen. [bron: website Gemeente Amersfoort]