Kiezen en Delen #7: Sara Anne Studio

Portretfotos-AmersfoortKiest-Martine-de-Jong

Blogger Martine de Jongh (rockthiscity.nl) schrijft regelmatig op geheel eigen wijze (en ook een beetje eigenwijs) over de lokale politiek in Amersfoort. Martine is helemaal verknocht aan onze Keistad en dat zul je weten….. Het woord is aan haar!


Sara Bartels van Studio Sara AnneDat je huis nooit af is, hoef ik jou niet vertellen, en natuurlijk is het fijn (heb ik van horen zeggen) als je plinten er lekker strak bij liggen. Maar echt leuk wordt het pas als we het gaan hebben over lekkere accessoires. Heb je bijvoorbeeld ooit genoeg kussens op de bank? Ligt eraan of je het mij of de husband vraagt, maar laten we het er op houden dat ik niet vies ben van een kleine diy home make-over. Ook niet van een grote… ?

Wat daar heel goed bij helpt zijn de toffe prints van Sara.Anne Studio. Geloof mij, deze creatieve Amersfoortse maakt de prachtigste dingen! Wat dacht je van illustraties, portretjes, kaarten of andere papergoods? Kenmerkend voor haar stijl zijn zachte kleuren en lieve ontwerpen en I LOVE IT! Iedereen zou een homemade portretje gemaakt door Sara boven de schoorsteenmantel moeten hebben. Tijd om eens te kijken hoe het deze dame in Amersfoort bevalt!

Vertel, wie ben je en wat doe je?

Hoi! Mijn naam is Sara Bartels. Ik woon sinds vijf jaar samen met mijn Vriend Niels in Amersfoort en werk voor mijn eigen studio sara.anne. Hiervoor ontwerp ik bijvoorbeeld (trouw)kaarten en maak ik illustraties voor o.a. tijdschriften.

Hoe ben je in Amersfoort beland?

Voor de liefde! Ik woonde destijds in een studentenkamer in Amsterdam. Mijn lief op kamers in Amersfoort. Toen er via via een karakteristiek, oud appartement in de stad langskwam wisten we: dit willen wij! We hebben hier met veel plezier gewoond en zijn nu recent verhuisd naar een nieuwbouw huis in Kruiskamp.

Waarom blijf je?

Na even wennen zou ik niet anders meer willen! Amersfoort is een gezellige, vriendelijke en open stad waar veel wordt georganiseerd. Cultuur staat hoog in het vaandel en dat zie je terug in de vele festivals in de stad. Daarbij is het een prachtstad met haar oude muren, gezellige pleinen en winkels. En je bent ook nog eens dichtbij bos, hei en duinen. Heerlijke combinatie.

Wat is je lievelingsplek in Amersfoort?

In de zomer slenteren we graag door het park of de gezellige pleinen in de stad. Park Randenbroek is favoriet.

Kun je drie gemeenteraadsleden van Amersfoort noemen?

Met het schaamrood op m’n kaken: nee. Zoiets wat op je lijstje staat om je in te verdiepen, maar er nog niet van is gekomen. Erg, he?

Ga jij stemmen voor de Gemeenteraadsverkiezingen?

Ja, ik ga stemmen. Ik vind dat als je de mogelijkheid krijgt om te stemmen, je hier gebruik van moet maken. Wel even inlezen van te voren uiteraard ;-).


Kiezen maar, je keuze kort toelichten mag ?

Oudbouw OF Nieuwbouw
Ik val als een blok voor de oude charme van een mooi jaren ’30 huis, maar hé – geen wind uit het stopcontact én vloerverwarming is ook wat waard. Nieuwbouw.

Uit OF Thuis
Amersfoort is een gezellige stad, met voor ieder wat wils. De combinatie van een huis dichtbij is eigenlijk perfect voor mij. Voor nu kies ik thuis.

Rechts OF Links
Links.

Halfvol OF Halfleeg
Altijd halfvol!

Kiezen OF Delen
Delen.

Cultuur OF Natuur
Natuur, samen met ons hondje Louie het bos, hei of duinen verkennen. Heerlijk!

Lokaal OF (Inter)nationaal
Lokaal. Dichtbij heeft zoveel moois te bieden. En zeker in Amersfoort zijn er ontzettend veel mooie en enthousiaste initiatieven en ondernemers.

Kaart van Studio Sara Anne

Fotocredits: Iep Bergsma