Kiezen en Delen #6: Marscha de Dreu

Portretfotos-AmersfoortKiest-Martine-de-Jong

Blogger Martine de Jongh (rockthiscity.nl) schrijft regelmatig op geheel eigen wijze (en ook een beetje eigenwijs) over de lokale politiek in Amersfoort. Martine is helemaal verknocht aan onze Keistad en dat zul je weten….. Het woord is aan haar!


Vandaag stellen we je voor aan: Marscha, al dekt de term ‘culinair wonder’ de lading beter. Met haar bedrijf Dreulicious.nl timmert ze hard aan de weg om heel Amersfoort te laten proeven wat ze het liefste maakt. Zalig eten waarbij de ontmoeting met elkaar centraal staat. Of dat nu op de vrolijkste dag van je leven is, of op de verdrietigste. Eten verbindt en troost en Marscha snapt dat als geen ander. Maar is deze keukenprinses net zo thuis is de lokale politiek als in bestek la? Je leest het hier!

Vertel, wie ben je en wat doe je?

Ik ben Marscha de Dreu, ik woon samen met Laurens. Amersfoort heeft mijn hart gestolen en ik ben eigenaar van Dreulicious. Ik verzorg de catering voor bijzondere levensgebeurtenissen. Ik verwerk herinneringen, persoonlijke voorkeuren, etc. in de presentatie en laat deze terug komen in het eten.

Hoe ben je in Amersfoort beland?

In 2008 begon ik met werken in Amersfoort. Ik woonde toen in Hilversum. Toen mijn relatie uitging kon ik via via tijdelijk een appartement huren in de Langestraat. Ik was op slag verliefd op deze geweldige stad. Anderhalf jaar later heb ik zelf een heel leuk appartement gekocht Amersfoort.

Waarom blijf je?

Onlangs ben ik samen met mijn vriend verhuisd naar Baarn. Mijn appartement in de stad werd te klein en we wilde graag samen wat groters kopen met een tuintje. In en om het centrum bleek dat niet haalbaar. Andere wijken in Amersfoort spreken ons niet aan en daarom zijn we uitgeweken naar Baarn. Over een paar jaar keren we denk ik wel weer terug. Eerst even sparen 😉

Wat is je lievelingsplek in Amersfoort?

De Koppelpoort, de markt, Alberts, Hete Kolen en het Barista cafe

Kun je drie gemeenteraadsleden noemen?

Nee

Ga jij stemmen voor de Gemeenteraadsverkiezing?

Gewetensvraag. Ik vind dat ik altijd gebruik moet maken van mijn stemrecht, maar ik heb mij nul verdiept in de gemeenteraadsverkiezingen, dus dat zou ik dan eerst moeten doen. Sowieso zou ik dan nu ook moeten stemmen in Baarn.


Kiezen maar, je keuze kort toelichten mag ?

Oudbouw OF Nieuwbouw
oudbouw

Uit OF Thuis
Ik houd heel erg van buiten de deur zijn. Even de stad in lopen, naar de markt, lunchen, borrelen, hapje eten, maar ook weekendjes en dagjes weg. Vaak met eten/drinken als rode draad. Toen ik nog in de stad woonde was ik vaker buiten de deur dan thuis. Nu ik in Baarn woon, ben ik wel wat vaker thuis en dat geeft stiekem toch ook wel wat rust en is beter voor mijn portemonnee 😉 Ik ga nog steeds graag naar de markt op zaterdag en koffie drinken bij het Barista cafe of doordeweeks even lekker lunchen met mezelf 😉

Rechts OF Links
Midden 😉

Halfvol OF Halfleeg
Halfleeg

Kiezen OF Delen
Delen. Ik ben de grootste twijfelaar op aarde.

Cultuur OF Natuur
Natuur

Lokaal OF (Inter)nationaal
Ik ben voorstander van het ondersteunen van de lokale ondernemer. Dus zeker lokaal. Ik houd alleen ook heel erg van de internationale keuken dus voor mijn gerechten kies ik internationaal.

AmersfoortKiest Contact Koppelpoort Foto: ©Gerard Oonk

Koppelpoort Amersfoort