Jan Terlouw kiest voor groen en duurzaamheid

Videomaker Rob Lampe en cameraman Bert van Werkhoven trekken door Amersfoort en maken zich op voor de gemeenteraadsverkiezingen. Ze treffen oud-politicus, schrijver en wetenschapper Jan Terlouw tijdens een lezing over zijn boekenweekessay Natuurlijk. Het betoog is een ode aan de natuur en vurig pleidooi om de aarde in betere staat achter te laten voor volgende generaties.


Rob schrijft als inleiding op het videoverslag:

Jan Terlouw sprak in een bomvolle Bergkerk. Uiteraard naar aanleiding van zijn boekenweekgeschenk, maar vooral vanwege het milieu natuurlijk. Duurzaamheid is zijn mantra geworden en hij “predikt” die boodschap met verve en overtuiging.

Met een knipoog naar Bomans’ uitspraak ooit bij het zien van Marlene Dietrich: “Ach had mijn vrouw maar een zo’n been!”, zeggen wij: “Ach had Amersfoort maar één zo’n politicus.”

Het stemadvies van Terlouw: “Kies de groenste kandidaat uit de partij die u wilt.” Als wij het maar weten, dan kunnen we met de techniek het schip keren, maar het weten is de eerste horde die genomen moet worden. Dus dames en heren politici verdiep u in het probleem.

Jan Terlouw tijdens lezing over duurzaamheid in de Bergkerk, Amersfoort.