Houwing: “Toegankelijkheid gebouwen moet beter”

Bertien Houwing, de wethouder voor onderwijs, kunst en cultuur in Amersfoort, vindt dat de toegankelijkheid van alle gebouwen in Amersfoort beter moet. Het vastgoed dat van de gemeente is, moet ook worden verbeterd. “Ik denk dat we nu een voldoende halen, maar we willen op z’n minst naar een ruime voldoende en we willen ook naar een goed”, aldus Houwing.

Houwing zegt dat mensen met een beperking volledig en volop moeten kunnen meedoen. Dat geldt voor rolstoelgebruikers en voor iedereen die anderszins beperkt is in zijn of haar mobiliteit.

Miljoenenproject

Het aanpassen van de gemeentelijke gebouwen gaat de komende jaren vele miljoenen kosten. Het college heeft weliswaar budget gereserveerd, maar dat is geen onuitputtelijk bedrag, laat de wethouder weten tijdens een interview met videojournalist Rob Lampe.

Tijdens het gesprek komen ook onderwerpen aan de orde als ‘onderwijshuisvesting’, ‘de cultuurnota’ en de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Ambities komende periode

Houwing wil nog weinig kwijt over haar ambities voor de komende vier jaar. Ze vindt haar politieke toekomst te afhankelijk van onzekere factoren als de stembusuitslag en de portefeuilleverdeling. Houwing zegt wel dat ze bij alles wat in de samenleving gebeurt betrokken wil zijn en dat je daar in de politiek bovenop zit.

Bertien-Houwing-toegankelijkheid-overheidsgebouwen

Wethouder Bertien Houwing