Herlé van Bruna: Hoogland draait op saamhorigheid

Lex Herlé, de eigenaar van de Brunavestiging aan de Kraailandhof, vindt dat het gemeentebestuur veel meer rekening moet houden met de belangen van de lokale ondernemers in Hoogland. Hij noemt de Hooglanders een ‘saamhorig volkje’. Dat vertaalt zich onder meer in de steun die ondernemers bieden aan het verenigingsleven. “Dat is een groot goed”, aldus Herlé. “De Gemeente heeft daar te weinig oog voor.”

Rondweg Noord in Hoogland

Herlé noemt het voorbeeld van een nieuw, onbemand benzinestation dat aan de Rondweg Noord is bedacht. “Zo’n tankstation zorgt voor omzetdaling bij een bestaand bedrijf aan de Zevenhuizerstraat.”

De betrokken middenstander heeft zichtbaar moeite met de plannen voor het braakliggende terrein van Schipper Bosch tussen de Laan van Duurzaamheid en Rondweg Noord. Herlé zegt: “Ik verwacht van zo’n onbemand tankstation ook weinig steun aan het Hooglandse verenigingsleven, terwijl dat nu wel gebeurt.”

Wel-Zo-Veilig-Award

Herlé kwam recent nog in het nieuws toen Winkelcentrum Kraailandhof de ‘Wel-zo-veilig-Award’ won. De prijzen gingen naar een horecagebied, een winkelgebied, een bedrijventerrein en naar een transportomgeving waar goed wordt samengewerkt op het gebied van veiligheid. Kraailandhof in Hoogland won in de categorie winkelgebied. De awards zijn bedoeld om het belang van veiligheid en preventie extra te onderstrepen.

Ook tijdens de prijsuitreiking benadrukte Herlé de noodzaak van onderlinge verbondenheid. Hij zei: “Veilig samenleven dat doe je niet alleen, dat doe je met z’n allen.”


Dit is een bijdrage van videomaker Rob Lampe en cameraman Bert Werkhoven.

Lex-Herle--Saamhorigheid-in-Hoogland-is-groot-goed

Lex Herlé