Duurzaamheid vraagt meer leiderschap

De Gemeente Amersfoort heeft de afgelopen vier jaar weinig aandacht besteed aan duurzaamheid. Dat zijn Rutger Dijksterhuis, raadslid voor de ChristenUnie en lijsttrekker Astrid Janssen van GroenLinks met elkaar eens.

Versnipperd beleid

Het pakket aan maatregelen om de klimaatdoelstellingen te halen was bovendien veel te versnipperd. Dat zeggen beide politici in een programma van AmersfoortKiest. Zij gaan met elkaar in debat, steken de hand in eigen boezem, bestrijden elkaar en sluiten de rijen. Sterker nog: ze willen graag na 21 maart samen optrekken in het College om -als het gaat om duurzaamheid- de daad bij het woord te voegen.

Klimaatnota

Er ligt al twee jaar een ‘klimaatkadernota‘. Daar zou snel een ‘routekaart’ met afspraken op moeten volgen, maar die routekaart is er nog steeds niet. Er zijn inmiddels al veel burgerinitiatieven ontstaan waar de politiek een beetje achteraan hobbelt. Het wordt tijd om met de vuist op tafel te slaan en meer leiderschap te tonen.

Meepraten

Duurzaamheid is een wereldwijde zorg en punt van aandacht, maar is dat ook een Amersfoorts aangelegenheid? Is het ook een zorg van de Amersfoortse politiek? AmersfoortKiest stelt het thema duurzaamheid centraal in de maand januari. Als je ook een bijdrage wilt leveren, reageer dan onderaan dit artikel, of via onze contactpagina.

06-01-2018 ©Gerard Oonk/AmersfoortKiest Fotoverslag opening Politieke Huiskamer

Rutger Dijksterhuis (ChristenUnie) en Astrid Janssen (GroenLinks)


Een bijdrage van Omroep EVA
Interview Mirjam Barendregt en Jelle Koolstra
Camera Elmer de Winter, Melvin Sleeking en John Weg
Montage Rolf Janssen