De Kersttrui, de bril en de Lijsttrekkers

Joop de Keijzer foto Geert van Tol Column VVD-ministers Lijsttrekkers Over trotters en slaapverwekkende slogans

Uw stukkiesschrijver komt ze vanaf nu wat vaker tegen, de lijsttrekkers van de Amersfoortse politieke partijen. De kerst-, oudejaar- en eindejaarborrels zijn uitermate geschikt om de dames en heren tegen het netwerkende lijf te lopen. Maar ook in de kranten en op de publieke omroep laten ze zich zien en horen. Hoorde op Radio 5 Simone ‘Lief stemmetje’ Kennedy (CU) enthousiast vertellen dat ze tijdelijk een vluchteling in huis had genomen.

DSC01880 Joop de Keijzer Lijsttrekkers AmersfoortKiest

Joop in zijn ‘foute’ kersttrui

Fotograaf Remko Schotsman

In de Eemhuis bibliotheek was er afgelopen zaterdag een live-uitzending van mediagroep EVA in samenwerking met de website AmersfoortKiest.nl. Tevens vond de opening van de fototentoonstelling van Remko Schotsman plaats, die diverse raadsleden in zwart-wit had geportretteerd. Ik had een hele foute kersttrui aangetrokken om voor wat kerstsfeer te zorgen. De vrolijke rinkelende belletjes op de trui bleken een schot in de roos want er verscheen zowaar hier en daar een glimlach in het verder zo gezapige verkiezingsprogramma.

Amersfoort2014

Geen verrassende uitspraken of spraakmakende citaten, of het zou Ben ‘Amersfoort2014’ Stoelinga moeten zijn geweest met zijn suggestie de huidige nog intact zijnde boomspiegels te versieren met kerstverlichting.

SP

Gaat SP’er Marc ‘Tomaat’ Smits profiteren van het Lilian Marijnissen effect?

Actief

‘Sultan’ Roel ‘Actief’ Mulder zag ik met zijn harem voorbij flitsen bij RTV Utrecht en ook in het Eemhuis was ‘Sjeik’ Mulder aanwezig om zijn partij Actief onder de aandacht te brengen. Als de uitzending is afgelopen loopt hij de trap af waarbij zijn grijze manen onder de pet omhoog fladderen en hij even op tovenaar Gandalf uit Lord of the Rings lijkt.

GroenLinks

Dillian Hos, weliswaar geen lijsttrekker, was ook gefotografeerd. Haar aanwezigheid ging echter niet onopgemerkt voorbij want de jas met die fletse kleur groen viel bij uw stukkiesschrijver aardig op. Knaldonkergroen had veel groen linkser geweest, Hos!

Partij van de Arbeid en VVD

PvdA’er Grace ‘We gaan voor 6 zetels’ Tanamal gaan we met haar ambitieuze voorspelling nog eens aanspreken en VVD’er Kees ‘Rambo’ Kraanen heb ik nog geen voorspelling horen doen.

CDA en D66

Micheline ‘Forever Young’ Paffen neemt bij het CDA weer het voortouw en wat gaat D66’er Tyas ‘Coffeeshop beleid’ Bijlholt ervan bakken. Gaat hij het met zijn frisse krullenkoppie en jeugdige uitstraling goed doen op de aanplakborden. Zal hij ook de broodnodige jonge kiezers naar de stembus weten te krijgen.

BurgerPartij Amersfoort

BPA’er Hans ‘Aardig buikje’ van Wegen was opvallend afwezig bij de uitzending terwijl dit nou net gelegenheden zijn waar de rode shawl en reusachtige ruige wenkbrauwen zich nadrukkelijk kunnen profileren.

AmersfoortKiest

De presentatie van dit mediaspektakel was in goede handen van Jelle Koolstra met Mirjam Barendregt als zijn charmante tafeldame/sidekick. De bril die je droeg had wel wat hipper gekund, Barendregt.

Rest mij u uitbundige, witte, smakelijke kerstdagen te wensen. Geef elkaar een dikke knuffel, kijk in hemelsnaam uit tijdens het gourmetten of fonduen maar vooral, drink met mate!

Joop de Keijzer


Deze column is eerder verschenen in De Stad Amersfoort.

AmersfoortKiest De Stad Amersfoort