De Keijzer pleit voor uitbreiding aantal coffeeshops

Joop de Keijzer foto Geert van Tol Column VVD-ministers Lijsttrekkers Over trotters en slaapverwekkende slogans

Quote van de dag

Uw stukkiesschrijver gaat weer blowen. Volgens onderzoeker Michael Eisenberg, uroloog aan de universiteit van Stanford, hebben mensen die geregeld blowen vaker seks. Dat komt dus neer op tien keer extra vrijen per jaar voor blowers. Deze quote van de dag in de krant van zaterdag 28 oktober deed mij opspringen van de bank. Uw stukkiesschrijver dacht meteen aan de worstelende Amersfoortse politiek die met zijn aarzelende, haperende, lakse beleid maar geen spijkers met koppen kan slaan.

Zoveel mogelijk coffeeshops

Een oproep aan de politiek, ga als de wiedeweerga aan de slag. Open zoveel mogelijk coffeeshops als mogelijk is. Ga razendsnel onderzoeken of er in iedere Amersfoortse wijk een coffeeshop geopend kan worden. Het moet toch mogelijk zijn om in ieder winkelgebied of passage een pandje te vinden om gezellig met medeblowers op het daarvoor aangewezen geschikte terrasgedeelte een lekkere stevige joint op te steken. Biertje, borrelnootje en bitterbal erbij en het ultieme genot is aanstaande of bereikt. Een tevreden roker is geen onruststoker, zal ik maar zeggen.

Na het lezen van bovenstaand onderzoek heb ik uit zeer onbetrouwbare stadhuisbronnen (Onderzoek & Statistieken) vernomen dat het aantal mannen, vrouwen en genderneutralen dat een jointje gaat opsteken met spectaculaire aantallen zal toenemen. Oproep dus aan burgemeester Lucas Bolsius, neem deze cijfers serieus, roep uw college op om op zeer korte termijn aan de slag te gaan met dit actuele agendapunt.

Tevens zou ik de gemeenteraad erop willen wijzen dat dit geen enkele vertraging mag ondervinden want de soorten cannabis en wiet zijn binnenkort niet meer aan te slepen. Ook de wachtlijst met ondernemers die graag willen starten met de verkoop van deze tamelijk onschuldige, geestverruimende middelen is dan in een klap opgelost en wordt de overlast van -en de druk op- de huidige drie shops een stuk minder.

Advies aan raadsleden

Misschien heeft BPA’er Hans van Wegen nog een betrouwbare bron, die hij niet kan/mag noemen, die een blowlobby richting gemeenteraad kan sturen. Raadslid Youssef El-Messaoudi (voorheen PvdA) zie ik nu juichend opveren en schriftelijke vragen voorbereiden, want dit wordt scoren voor zijn lijst (GL?) bij de verkiezingen in maart 2018.

Tevens hoor ik uit huize de Wilde vreugdekreten klinken want zoon Tim die ooit probeerde aan de bak te komen om een coffeeshop in Amersfoort te beginnen ziet opeens weer mogelijkheden om als exploitant aan de slag te gaan. Is onlangs al gespot op bedrijventerrein Isselt op zoek naar een geschikt pandje. Een slogan heeft hij al. ‘Een zware of een milde, je rookt ‘m bij de Wilde’.

Roel Mulder (Actief) zet raadslid Désirée Steenbeek-Los aan het werk om te onderzoeken of er politiek gewin is te behalen voor zijn partij met dit spraakmakende onderwerp. PvdA en Groen Links fracties doen mee, steken er alvast eentje op op de goede afloop.

Wel effe opletten dat de afstand tot scholen goed en uiterst nauwkeurig word gemeten, meneer Bolsius!

Joop de Keijzer
Deze column verscheen eerder in De Stad Amersfoort

foto Joop de Keijzer: ©Geert van Tol

AmersfoortKiest De Stad Amersfoort