CDA: preventie bij schuldhulp noodzakelijk

Micheline Paffen, lijsttrekker van het CDA, vindt dat de verlening van hulp bij schulden zo snel mogelijk moet worden opgepakt. Ze wil ogenblikkelijk kunnen handelen als iemand zich meldt met een hulpvraag. Preventie is nog beter. Ze wil dat -na 21 maart- laten opnemen in het collegeprogramma. Paffen ziet armoede als een groot probleem. “We zien op dit moment alleen nog maar het topje van de ijsberg. De politiek zal hard moeten werken om het beeld compleet te krijgen. Verder is het noodzakelijk dat de informatie van vrijwilligers in de schuldhulpverlening en de informatie die professionals hebben aan elkaar worden gekoppeld. Ook dat zal een preventief effect hebben.”

In dit videogesprek komen ook drie leerlingen van het Corderius College aan het woord. Mette, Joyce en Hugo lezen de boeken ‘1984’ en ‘Animal farm’ van George Orwell. Vooral in ‘1984’ zien ze veel overeenkomsten met de huidige tijd. De drie noemen vooral het verlies aan privacy. Ze vinden de toename van het aantal camera’s in de openbare ruimte zorgwekkend.

Mette, Joyce en Hugo van het Corderius College in een uitzending van AmersfoortKiest over preventie bij schuldhulpverlening

Foto: ©Remko Schotsman