10-03: Programma vanuit bibliotheek Eemplein

AmersfoortKiest programma 3 februari 2018 Bibliotheek Eemland coverfoto fotoverslag ©Gerard Oonk

Op zaterdag 10 maart verzorgt AmersfoortKiest voor de vierde keer
mediaprogramma’s van uit Bibliotheek Eemland (aan het Eemplein).

Tussen 10 en 12 uur: Eemlands Huis
met presentator Marco van der Pol

Tussen 12 en 15 uur: Amersfoort Kiest
De presentatie van het programma wordt verzorgd door:
Mirjam Barendregt en Jelle Koolstra.
De uitzending komt vanuit de ‘Politieke Huiskamer’ in de bibliotheek.
De toegang is gratis.


Wat kunt u verwachten?

12.00-13.00 uur
Ruim aandacht voor Leefbaarheid en Veiligheid.
We ontvangen Nour Belkasmi van het project Buurtvaders in Liendert, we praten met Anja de Jong regiomanager bij Humanitas DMH over hoe mensen met een verstandelijke beperking goed kunnen wonen en leven in Amersfoort. En we kijken met de Vereniging Dorpsbelangen Hooglanderveen en Dorpsbelangen Hoogland naar wonen en leven in beide dorpen. Welke prioriteiten verlangen zij van de nieuwe gemeenteraad? In dit uur komen ook aan het woord: een kandidaat raadslid van D66, Farid Bouchtaoui en kandidaat voor GroenLinks, Youssef El-Messaoudi.

13.00-14.00 uur
In het tweede uur spreken we met Dick van Maanen, directeur van Stadsring51, organisatie voor onder andere schuldhulpverlening, Cieka Galenkamp van de Voedselbank en de voorzitter van de vrijwilligersorganisatie, Joop Caljouw, van Humanitas. Hoe staat het met het minimabeleid? Wat zijn kwetsbare groepen? En op welke manier dragen deze organisaties bij aan het oplossen van deze problemen? Wat de politiek kan doen vragen we aan CDA-lijsttrekker Micheline Paffen. Ook praten we met de voorzitter van de raad van bestuur van GGZ Centraal, Albert van Esterik, over de ruimtelijke plannen die zij hebben voor een van hun terreinen. Met de raadsleden Maarten Flikkema (VVD) en Rob Smulders (PvdA) praten we verder over de ruimtelijke ontwikkeling van Amersfoort en we vragen hen natuurlijk om een reactie op de plannen van GGZ Centraal.

14.00-15.00 uur
In het laatste uur beginnen we met Gerard Chel, van Lijst 10, en Ben Stoelinga, de voorman van Amersfoort2014. Wat vinden zij van de participatie in én met de stad? Is de maatschappelijke zetel een goed idee en waarom begin je een lokale partij….? Ook ontvangen we een gast van buiten, Richard Engelfriet (dagvoorzitter, spreker, columnist en onderzoeker). Hoe kijkt hij naar de (Amersfoortse) politiek? Wordt het een pleidooi voor de grote verandering of…..? We sluiten het programma af met een gesprek met drie vrouwelijke lijsttrekkers, Astrid Janssen (GroenLinks), Marijke Jongerman (SP) en Simone Kennedy (ChristenUnie) over de taak en rol van raadsleden. Zijn zij goed toegerust op hun taak? Hebben ze voldoende kennis om de stad goed te besturen….?

Door de uitzending heen komen ook zorgpunten van inwoners en hun Goede Raad aan de Raad aan de orde.

Programma AmersfoortKiest vanuit Bibliotheek Eemland

Jelle Koolstra en Mirjam Barendregt zijn de presentatoren van AmersfoortKiest