Verkeerstuin in Wagenwerkplaats vernieuwd

Wethouder Jan Willem Stegeman en Stefan Janszen van de NS hebben op 25 oktober de Verkeerstuin in de Wagenwerkplaats heropend. De binnenspeeltuin is helemaal vernieuwd door een groot aantal vrijwilligers. Videojournalist Joop de Keijzer nam deel aan het feestgedruis.

Van de website van de Wagenwerkplaats:
De Verkeerstuin 2.0 heeft een nieuw horeca-gedeelte op hoogte gekregen. Er is meer ruimte gemaakt voor andersoortig gebruik als (kinder)feestjes en voorstellingen. Ook is het sanitaire gedeelte geheel vernieuwd.

Het ontwerp voor de Verkeerstuin 2.0 is gemaakt door Fabian Brökelmann en Marco Tavenier. Zij bedachten o.a. het verhoogde horeca-gedeelte. Deze werd gerealiseerd door een tussenverdieping die is geschonken door NS Stations, eigenaar en verhuurder van het pand. Ook het nieuwe sanitair is betaald door NS Stations.

Reden voor de ingrijpende verbouwing zijn nieuwe afspraken met NS Stations. De Verkeerstuin en de verhuurder hebben een toekomstbestendige oplossing gezocht en gevonden in het verkleinen van de beschikbare ruimte. Daarbij zijn ze een langlopend huurcontract tegen een sociale huur overeengekomen.

De Verkeerstuin is na het eerste Winterkwartier-festival in december 2011 gestart. Het gebruik van de ruimte was sindsdien volgens het principe van bruikleen en die situatie was onwenselijk geworden. Samen met een stijgende populariteit van de Verkeerstuin en de Kei Boulderhal is gekozen voor nieuwe afspraken met NS Stations.

Verkeerstuin-in-Wagenwerkplaats-heropend

Er is ook een langere versie van deze video beschikbaar via YouTube.