Partij Actief voor Amersfoort profileert zich breder

AmersfoortKiest-EVA-Coen-van-den-Braber

De politieke partij Actief voor Amersfoort wil een bredere afspiegeling van de samenleving gaan laten zien in de kandidatenlijst. De partij begon ooit als ouderenpartij (OPA, Ouderen Politiek Actief), maar wil nu laten zien dat ze er is voor iedereen in Amersfoort: jong en oud, man en vrouw. Die verandering is een aantal jaren geleden al ingezet, maar nu wordt ook de kandidatenlijst zichtbaar ‘jeugdiger’. Volgens lijsttrekker Roel Mulder kunnen we zijn partij ‘progressief’ noemen en links van het midden situeren.

Roel Mulder benoemt tijdens een gesprek bij Omroep EVA een aantal punten uit het nieuwe regeerakkoord waar hij het mee oneens is. Zo vindt hij dat het armoedebeleid rammelt. Het kabinet zou iets aan de inkomenskant moeten doen, in plaats van mensen de weg naar ‘subsidiepotjes’ te wijzen. Mulder haalt het NIBUD aan en zegt dat de uitkeringen in ons land enkele tientjes per maand te laag zijn.

Verder vindt Mulder van Actief voor Amersfoort dat de overheid sturender moet optreden en niet alles aan particuliere initiatieven mag overlaten. Burgerinitiatieven, zoals de voedselbank, zijn prima, maar een noodzakelijk kwaad. De overheid mag zich niet verder terugtrekken en op de handen gaan zitten.

Ook burgemeester Bolsius krijgt er van langs. Hij heeft zich te formeel en ambtelijk opgesteld in de zaak van het uitgewezen jongetje Zuzu. Bolsius had veel eerder medemenselijkheid moeten tonen en de staatssecretaris direct moeten vragen om Zuzu en zijn moeder in Nederland te laten blijven, vindt Mulder.


Dit gesprek is opgenomen op zondagmiddag 15 oktober 2017  tussen 12 en 14 uur tijdens het programma Van den Braber op omroep EVA. De presentator is Coen van den Braber.