Nieuw op AmersfoortKiest: Kiezen en Delen

Portretfotos-AmersfoortKiest-Martine-de-Jong

Kiezen en Delen is een nieuwe bouwsteen van AmersfoortKiest. Blogger Martine de Jongh (rockthiscity.nl) schrijft regelmatig op geheel eigen wijze (en ook een beetje eigenwijs) over de lokale politiek in Amersfoort. Martine is helemaal verknocht aan onze Keistad en dat zul je weten…..
Het woord is aan haar!


Kiezen en Delen

21 maart 2018, wat staat er dan in jouw agenda? Ja, ik snap dat je hoofd al een beetje bij die Gluhwein druivensap op al die kerstborrels zit, dus neem je tijd…. Heel goed, 21 maart zwaaien we juichend die ellendige winter uit, maar dat bedoel ik niet want 21 maart is het tijd voor de gemeenteraadsverkiezingen. Niet direct een sexy onderwerp (sorry dames en heren politici, it’s true…), maar wel belangrijk.

Want wie niet stemt, verdient een klap op zijn kop. Niet zo hard dat je een hersenschudding te pakken hebt, maar wel dat je het goed voelt. Natuurlijk maakt iedereen zijn eigen keuzes, maar wat mij betreft is stemmen een voorrecht en een plicht. Mocht je daar anders over denken dan moet je dat standpunt misschien eens proberen uit te leggen aan iemand die niet de luxe heeft om op te groeien in een democratie. Just saying…

Tijd om de hand in eigen boezem te steken (vind ik daar nu nog glitters van die kerstborrel?!) want de Amersfoortse politiek is niet iets wat ik dagelijks volg, of wekelijks, of maandelijks… En de stem die ik elke 4 jaar uitbreng, is voornamelijk gebaseerd op de stemwijzer.

Toen ik door de makers van Amersfoortkiest.nl werd gevraagd of ik mee wilde werken aan dit initiatief om aandacht te schenken aan de gemeenteraadsverkiezingen, moest ik me even achter de oren krabben (serieus, nog meer glitter?!). Maar wat mij betreft is het tijd om het stof van de gemeenteraadsverkiezingen te blazen en dat is precies wat we gaan doen!

Vanaf nu voelen we op rockthiscity.nl wekelijks een inspirerende, interessante, gepassioneerde of gewoon heel toffe inwoner van Amersfoort aan de tand. En nee, dat wordt geen potje saaie weetjes delen, want slapen doe je ’s nachts maar. Wat je wel kan verwachten? Hoe mensen zoals jij en ik denken over wonen, werken en leven in ons heerlijke Keistadje en hoe zij aankijken tegen de gemeenteraadsverkiezingen. En geloof mij, dat wordt leuk!

Aanstaande vrijdag trap ik zelf af en daarna is het woord aan jullie! En natuurlijk ben ik benieuwd naar jouw verhaal dus meld je gauw aan via martine@rockthiscity.nl

AmersfoortKiest Nieuws Koppelpoort