Lucas Bolsius: “Een burgemeester levert topsport”

Burgemeester Lucas Bolsius van Amersfoort vindt dat zijn ambt wel iets weg heeft van topsport. Dat zegt hij tijdens een interview met de redactie van de website AmersfoortKiest.nl. Een burgemeester werkt hard en moet iedere dag nieuwe dilemma’s het hoofd bieden, zegt Bolsius.

Moreel kompas

De eerste burger van Amersfoort denkt dat de samenleving van hem duidelijke keuzes verwacht. “Ik moet een moreel kompas zijn voor de stad”.

Bij grotere dilemma’s zijn er soms meerdere waarheden. De nuance bij die ingewikkelde vraagstukken wordt vaak naar achter geschoven. Vooral de media gaan regelmatig ongenuanceerd om met complexe problemen, aldus Bolsius. Het helpt als je af en toe de tijd neemt om even rustig na te denken en de waan van de dag niet te laten regeren. Zo kom je tot weloverwogen keuzes, zegt Bolsius tegen verslaggever Jelle Koolstra.

Burgemeester-Lucas-Bolsius-van-Amersfoort


AmersfoortKiest

De bijgaande video is gemaakt voor Amersfoortkiest.nl; hèt mediaplatform van en voor Amersfoort op weg naar de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018. Elke maand licht AmersfoortKiest een bepaalde groep mensen uit die een speciaal belang hebben bij die verkiezingen. In de maand september draaide het om de sport, volgende maand (november 2017) om het bedrijfsleven en in oktober wordt ingezoomd op de politiek zélf

Een video van Rolf Janssen, Thomas van Hooff, Gwen de Ruiter en Jelle Koolstra.