Kiezen en Delen #1: Martine de Jongh

Portretfotos-AmersfoortKiest-Martine-de-Jong

Martine de Jongh blogt voor RockthisCity en AmersfoortKiest.


Tien jaar geleden verruilde Martine de Jongh het Hoge Noorden voor Amersfoort. Toegegeven, ze was er nog nooit geweest maar het was liefde op het eerste gezicht. Deze liefde steekt ze niet onder stoelen of banken want als eigenaar van het online magazine Rockthiscity.nl schrijft ze zich een slag in de rondte. Enthousiast, ondernemend en een flinke dosis humor, dat is Martine in een notendop en dat is precies waar rockthiscity.nl voor staat. De tofste plekjes en inwoners van Amersfoort, kortom je dagelijkse dosis Amersfoort.

Daarnaast combineert Martine het bemoederen van haar drie dochters met haar andere twee bedrijven Vet Portret en Fantastic Moms. Never a dull moment ?

Vertel, wie ben je en wat doe je?

Hai, Martine dus, keientrekker sinds 2007 en inmiddels van plan nooit meer te vertrekken. Ik ben ondernemer en eigenaar van de bedrijven hier boven. Dat is inderdaad wel eens een ‘uitdaging’ (understatement of the year) maar ik zou het niet anders willen. Op deze manier combineer ik mijn liefde voor fotograferen en schrijven en daar geniet ik elke dag met volle teugen van!

Hoe ben je in Amersfoort beland?

100 % puur praktische overweging. Mijn man en ik woonden in Groningen en wilden graag centraal wonen vanwege ons werk. Na een blik op de kaart van Nederland prikten we de punaise in Amersfoort. Pfoeee, ben ik even blij dat Venlo niet in het midden van Nederland ligt ?

Waarom blijf je?

Ben jij wel eens verhuisd met drie kinderen, een kat en een eigenwijze echtgenoot?

Wat is je lievelingsplek in Amersfoort?

Dat ligt een beetje aan het seizoen, in de lente en zomer kom ik graag in het Park Randenbroek. Dat is vlak bij mijn huis en een prima plek voor lange, lome picknicks met ijskoude wijn en chips vers fruit en knabbelgroentes. In de winter zeg ik absoluut mijn eigen bank. Ik ben geen wintermens, heb het altijd koud en doe alles om zo min mogelijk buiten te komen.

Kun je drie raadsleden van Amersfoort noemen?

Of course! Johannnes Vledermaus, Willem de Derde en uhmmm… oh nee toch niet. Ik schaam me, ik ga het opzoeken. Pinky promise!

Ga jij stemmen voor de Gemeenteraadsverkiezing?

Ja! Al ben ik vorige keer niet zelf gegaan, maar heb ik mijn man gemachtigd. Ik moet het soms even tegen mezelf zeggen, maar stemmen is natuurlijk een ontzettend voorrecht.


Kiezen maar, je keuze kort toelichten mag ?

Oudbouw OF Nieuwbouw
OUD, ik houd van ons loeioude krakende, piepende maar oh zo sfeervolle huis uit 1929

Uit OF Thuis
Dat ligt dus helemaal aan de maand waarin je het me vraagt. Nu zeg ik volmondig THUIS. Vanonder mijn fleecedekentje ja

Rechts OF Links
Hmmm lastig, tien jaar geleden had ik direct links geroepen maar nu zou ik zeggen in het midden

Halfvol OF Halfleeg
Altijd HALFVOL. Team rasoptimist hier

Kiezen OF Delen
KIEZEN want dat kan ik ontzettend goed. Niet dat die keuzes altijd even goed uitpakken overigens, maar ik heb nooit last van keuzestress (behalve in restaurants, ik ben degene die altijd jouw bord plundert).

Cultuur OF Natuur
CULTUUR, ik ben echt een stadsmeisje. Natuur kan prachtig zijn, maar ik slenter toch liever door een leuk straatje dan dat ik door een blubberig bos ploeg. There I said it…

Lokaal OF (Inter)nationaal
LOKAAL, ik probeer waar mogelijk voor lokale ondernemers te kiezen en heus niet alleen omdat ik dan over ze kan schrijven op rockthiscity.nl ? Ik houd van mensen die vol passie over hun werk kunnen vertellen en dat vind je toch eerder bij die slager die al dertig jaar in het familiebedrijf werkt dan bij de kassière van de Appie.

Martine-de-Jongh-Kiezen-of-Delen-vensterbank-Eemhuis