Kiezen en Delen #2: Esmee Bakkenes

Portretfotos-AmersfoortKiest-Martine-de-Jong

Martine de Jongh blogt voor RockthisCity en AmersfoortKiest.


Jaaaaaren geleden zocht ik een oppas voor mijn, toen nog twee, dochters. Het eisenpakket was simpel, ze moest lief zijn, een beetje pedagogisch verantwoord en niet mijn kasten leegvreten of op mijn bank gaan liggen vozen. Na wat oppasmeisjes from hell mismatches bleek dit eisenpakket ingewikkelder dan ik dacht. En toen was daar Esmee, ofwel de oppasengel van Amersfoort. Inmiddels is de zestienjarige engel van weleer uitgegroeid tot een ambitieuze powerchick van formaat.

Oppassen doet ze al jaren niet meer, al hebben mijn dochters het nog steeds weleens over haar. Wat ze tegenwoordig wel doet? Na haar eerste studie (journalistiek) besloot ze nog een studie te gaan doen. Iets met een slimme meid enzo…:) Maar pas op, mocht ze ooit weer een bijbaantje zoeken dan belt ze mij als eerste….

Vertel, wie ben je en wat doe je?

Ik ben Esmee, 23 jaar oud. Ik studeer aan de Pabo en werk bij een Social Media bedrijf. Dat is een tijdelijke baan nu, uiteindelijk wil ik natuurlijk voor de klas staan.

Hoe ben je in Amersfoort beland?

Mijn ouders zijn naar Amersfoort gekomen toen ik zelf 1 jaar was. Ik ben er dus opgegroeid.

Waarom blijf je?

Op dit moment woon ik in Amsterdam, omdat ik de pabo doe aan de Hogeschool van Amsterdam. Ik vind Amsterdam ook echt een hele leuke stad, maar er is een hele grote kans dat ik na mijn studie weer terug kom naar Amersfoort. Mijn vriend komt er ook vandaan en hij vindt het ook een fijne stad. Dus wie weet!

Wat is je lievelingsplek in Amersfoort?

Het Randenbroekerpark. In Amsterdam is alles hectisch en snel en ik kom dan daar graag even tot rust. Ook vind ik Coffee Corazon echt een topplek. En het Lieve Vrouweplein met de toren. Als ik Amersfoort binnen kom rijden met de trein en onze toren weer zie, voelt het weer als thuiskomen.

Kun je drie raadsleden van Amersfoort noemen?

Ha! Toevallig wel haha. Ik studeerde hiervoor journalistiek en moest toen een keer een verslag schrijven van een gemeenteraadsvergadering. Ik herinner met de namen Simone Kennedy nog, een mevrouw van Wijngaarden en ene Kees Kraanen? Maar dat is dus alleen omdat ik dat stukje toen een keer geschreven heb, anders had ik waarschijnlijk geen idee… Ik hou me -heel eerlijk gezegd- totaal niet bezig met de politiek in Amersfoort.

Ga jij stemmen voor de Gemeenteraadsverkiezing?

Ik kan dus niet stemmen hier, omdat ik in Amsterdam sta ingeschreven. Ik stem in Amsterdam wel, dus als in Amersfoort zou wonen zou ik zeker stemmen. Ik ben wel iemand die vindt dat je wel moet gaan stemmen, omdat je dat recht hebt hier in Nederland.


Kiezen maar, je keuze kort toelichten mag ?

Oudbouw OF Nieuwbouw
Absoluut Oudbouw! Vanwege het karakter. Mijn ouders hebben ook zo’n schattig oud huisje in Amersfoort.

Uit OF Thuis
Thuis. Haha heel erg eigenlijk, ik ben 23 en zou veel meer uit moeten gaan. Op zijn tijd doe ik dat natuurlijk ook wel, maar als ik moet kiezen ga ik voor lekker thuis. Ik ben best druk en vind het heerlijk om dan op de bank te kruipen. Soms voel ik me echt heel oud!

Rechts OF Links
Rechts? Ik ben rechtshandig. Of gaat dit over de politiek haha? Dan ben ik echt midden. Of mag dat niet? Dan toch liever links.

Halfvol OF Halfleeg
Halfvol ?.

Kiezen OF Delen
Ik kan nooit kiezen! Ik ben echt de grootste twijfelaar op aarde. Dus dan maar delen.

Cultuur OF Natuur
Ai, dat is echt een lastige. Hier in Amsterdam is het cultuuraanbod ook echt geweldig. Ik ga dan toch voor natuur, omdat ik dat soms een beetje mis. Ik kom echt tot rust in de natuur.

Lokaal OF (Inter)nationaal
Internationaal. Behalve als het om eten gaat, dan ga ik liever voor lokale producten.

Esmee-Bakkenes-portret-voor-AmersfoortKiest

Esmee Bakkenes, foto: ©Martine de Jongh