Huijdts (D66): Thuiszorg goed geregeld

AmersfoortKiest-EVA-Coen-van-den-Braber

Bart Huijdts, de huidige fractievoorzitter van D66 in Amersfoort, vindt dat de thuiszorg in zijn gemeente goed is geregeld. Hij zegt: “Amersfoort heeft tien miljoen Euro in reserve staan voor het geval er problemen ontstaan.”

Huijdts steunt de kabinetsplannen om in te zetten op thuiszorg. “Mensen moeten zolang als het mogelijk is thuis kunnen blijven wonen.”

In een gesprek met Omroep EVA zegt Huijdts blij te zijn met het nieuwe regeerakkoord, al heeft hij ook een paar bedenkingen. Zo vindt hij het ‘vergezocht’ en ‘kinderachtig’ om in het regeerakkoord op te nemen dat scholen het Wilhelmus moeten gaan zingen. Huijdts verdiept zich hobbymatig in de geschiedenis van Nederland. Hij vindt dat we moeten weten in welke tijd het Wilhelmus is ontstaan en wat de essentie van het lied is, maar je hoeft het -wat hem betreft- niet van regel tot regel te kennen.


Dit gesprek is opgenomen op zondagmiddag 15 oktober 2017  tussen 12 en 14 uur tijdens het programma Van den Braber op omroep EVA. De presentator is Coen van den Braber.