Het Vathorst College gaat stemmen!

Raadsvergadering-over-de-Vosheuvel

AmersfoortKiest krijgt leuke mailtjes. Anne-Fleur van Roij (4HAVO) vraagt of we aandacht willen besteden aan de voorbereidingen voor de verkiezingen op het Vathorst College. Dat doen we natuurlijk graag. Dit is het persbericht dat 4HAVO ons vandaag stuurde. Of de dames en heren politici extra goed willen lezen….


Verkiezingen Vathorst College

Alle 4HAVO-leerlingen van het Vathorst College gaan de komende twee maanden schaduwverkiezingen organiseren op onze school. 21 maart zijn er verkiezingen voor de gemeenteraad van Amersfoort. Op school gaan we proberen zoveel mogelijk leerlingen te laten stemmen op één van de partijen. Om te weten te komen waar ze op zouden willen stemmen, moeten de leerlingen zich op verschillende manieren verdiepen in de verkiezingsprogramma’s.

Wij zijn dus hard bezig om alle leerlingen van het Vathorst College te laten stemmen. Wij vinden het belangrijk -ook als je nog geen achttien bent- dat je al wat van de politiek weet. Zo moeten de 4HAVO-leerlingen van het Vathorst de verkiezingen organiseren en zich verdiepen in de verkiezingen in Amersfoort en omgeving.

Op het Vathorst staan we voor zelfstandigheid. De leerlingen moeten daarom alles zelf regelen: de politici, het debat voor de leerlingen, de informatie die de kinderen nodig hebben en het stemmen zélf natuurlijk.

We willen zoveel mogelijk politici oproepen voor de verkiezingen op onze school! Zo geven we kinderen ook nu al mee wat later heel belangrijk wordt. Ook doen de docenten mee en deze mogen natuurlijk ook voor de echte verkiezingen stemmen!

Dus kom snel en overtuig iedereen van uw standpunten! Tot snel!

Het Vathorst Collega gaat stemmen

Leerlingen van 4HAVO van het Vathorst College