Het lijstje van Arjen van der Linden

Portretfotos-AmersfoortKiest-Arjen-van-der-Linden

Wim van Rooijen en Arjen van der Linden bloggen over het lokale bestuur van Amersfoort.
Hun doel: de politiek weer laten leven in de stad.


…en dan eindelijk het lijstje

Ja Wim, daar gaan we dan. Voor mij een vrij veilige opdracht, voor jou als Trendverkenner een politiek eindexamen 😉 Jij gaat het zwaar krijgen komende tijd, jongen. Hihi.

Er zullen zeker verschuivingen komen. D66 zal inleveren en afgerekend worden op grijsheid. Nadat Pim van den Berg de club verlaten had, was de angel eruit. Velen nemen hem dat nog steeds kwalijk; eerst op je laten stemmen en dan verdwijnen. Laat dat een les zijn voor de huidige raadsleden/wethouders… We houden je in de gaten en je verstoppen achter een boom kun je je niet, want die zijn er nauwelijks meer…

Anderen proberen van De War een metafoor voor slecht beleid te maken, dat gaat me te ver, daar waren meerderen schuldig aan. Tyas is een groot talent en zal het tij doen keren. Wel nu een verliesje incasseren. Aan de andere kant is een zetel of 5, 6 normaal voor de democraten.

De Klassieken

De christenen willen per se met z’n drieën de buit verdelen en dat zal de reden zijn dat ze alle drie naast het potje pissen. Alhoewel de CU als degelijke, betrouwbare partij absoluut weer pluche verdient om de club een controller te geven. Helaas voor hen zal er een zeteltje naar de SGP overgeheveld worden.

De PvdA heeft een sterke wethouder en die zou moeten blijven. Ik denk dat het beter is de PvdA te laten fuseren met GroenLinks: daar worden ze beide beter van. Ook landelijk dat zo snel mogelijk doen overigens. Als hun gedachtegoed al niet overeenkomt, kun je immers met niemand een verbond sluiten. De nieuwe naam PartijGroenLinks zou er wel eens met 10 zetels uit hebben kunnen komen…. Wat een gemiste kans!!

Die Astrid Janssen vind ik een aanwinst. Had samen met Fleur Imming een prima wethoudersduo geweest (kan nog steeds by the way). Mijn onderbuik zegt me dat de rozenclub heel goed naar twee zetels kan afzakken… Ik houd het nog even op drie.

De VVD blijft min of meer gelijk, de Wetstangentpartij zal in de bomen- en groenstrijd toch de nek op het hakblok moeten leggen, want in een stad is die natuurlijke behoefte nu eenmaal groter. De potige Kees Kraanen tegen de magere Astrid Janssen en dan merken dat je toch stevig op de lever geraakt kunt worden.

In de SP zie ik niet veel veranderen en ik geloof niet dat er sprake is van een Meijereffect.

Stemlokaal of stem lokaal

De lokalo’s zullen Amersfoort 2014 weg zien lopen, de partij is in de breedte het sterkst en dan is het dus ook verdiend. Als Ben er met zijn Stoel ingaat, is dat een gestrekt been in het kwadraat. Voor velen in de raad is hij de nieuwe Ad Meijer: pain in the ass. Wel een man van de (soms gekleurde) weetjes en feitjes. De stellingen van BPA’er Hans van Wegen en het grote museum van Actief oudere Roel Mulder zullen voor kennis aangenomen worden, meer niet.

Vrede en Recht laat de hippietijd wel herleven, maar is te veel een blow op zondagmiddag. De serieuze kiezer verkiest dan GL of zo. Gerard Chel met zijn lijst 10 moet voor de politieke vernieuwing een zetel halen, al betwijfel ik of dat gaat gebeuren. Het volk op het pluche en Gerard als manager! Ik hoop dat het lukt en misschien verdient het over vier jaar in de breedte navolging. Burgerparticipatie ten top zou ik zeggen.

DENK na

Het lachertje van de lijst is DENK. Voorman Tashin Bülbül is specialist in het wegduiken en haalt de krant met een krankzinnig voorstel: moskeebezoekers mogen tijdens het gebed overal parkeren zonder boetes te krijgen…

Hij denkt nergens te hoeven verschijnen, want zijn achterban verschijnt daar ook niet en de rest hoeft er niet achter te komen dat hij nauwelijks een programma heeft. Ik voorzie hier een nieuw spookraadslid, want waarom zou je dan wel bij de raadsvergaderingen verschijnen… Hij was ook vrij laat met de aanmelding overigens. Helaas zullen er te veel mensen op hem stemmen, zo vrees ik. Denk na, mensen.

Dit is mijn oordeel en hier moet u het mee doen. Laat het stem- of zweefvee nog even grazen en woensdag zullen we zien wie er melkt en wie gemolken wordt.

Het lijstje van Arjen van der Linden

De nieuwe coalitie: D66-VVD-CU- GroenLinks en PvdA (of Amersfoort 2014). Een hemelsbrede coalitie van 23 zetels met voor ieder wat wils: groene thee, rode wijn en pils…

Ciao,
Arjen


Bekijk de volledige correspondentie tussen Arjen en Wim.

Wim van Rooijen en Arjen van der Linden - #AmersfoortPaktAan - Introductie van de ministemwijzerstem

De twee vrienden Wim van Rooijen en Arjen van der Linden bloggen over de gemeenteraadsverkiezingen 2018