Geef de kiezer duidelijkheid!

Portretfotos-AmersfoortKiest-Arjen-van-der-Linden


Beste Wim,

Die Zwerus hakt er wel even stevig in…! Dat politici doorgaans wat overgewicht aan ijdelheid meetorsen is zo klaar als een klontje, maar ‘incestueuze narcisten‘ gaat zelfs mij wat ver. En die incest zal wel de liefde voor eigen partij(leden) inhouden, net zoals hooligans de clubkleuren tot hun dood verdedigen.

De punten die je noemt zijn alle waar, vooral het gebruik maken van kennis in de stad. Je hoeft natuurlijk niet het reservewiel proberen uit te vinden als je 100 m verderop iemand hebt die daar al 40 jaar gebruik van maakt. Dat moet je als wethouder gewoon durven, niet denken dat je alle wijsheid in pacht hebt, maar moet weten waar die te vinden is. En dat dan zelfs bij iemand van een voor jou lastige oppositiepartij die je het leven steeds zuur probeert te maken. Dat vraagt wel wat! Voor raadsleden geldt hetzelfde. Overigens verbaas ik me altijd over het feit dat iemand met bijvoorbeeld alleen maar basisschool raadslid KAN worden en lastige stukken te lezen krijgt en over een begroting van 450 miljoen moet meedenken??!! Aan een loodgieter worden zwaardere eisen gesteld…

Om de jeugd er meer bij te betrekken -en dat willen ze echt wel als je naar de debatwedstrijden van scholen kijkt, dan spat de interesse eraf- moet je het compacter maken (zie vorige blog) en meer duidelijkheid verschaffen.

DUIDELIJKHEID. Je weet dat je minstens de helft van je programma in de sloot kunt mieteren bij een coalitieakkoord. Opeens zijn je kiezers teleurgesteld en voelen zich van hun portemonnee beroofd. Men gaat er altijd maar vanuit dat je alles kunt waarmaken. Nee, maak van tevoren afspraken met favoriete coalitiepartners en zeg waar je samen voor staat. Grote partijen komen dan al een heel eind en hoeven niet veel meer weg te geven als er een coalitie opgebouwd gaat worden: kortom het is duidelijkheid èn gebrek aan teleurstelling troef! Kan elke boerenkinkel toch verzinnen… Hoe simpel is het!

Op landelijk niveau hebben PvdA, SP en GroenLinks EINDELIJK ook in de gaten dat dat hun kracht is. Vier jaar geleden moest de PvdA al haar geloofwaardigheid aan Mark Rutte opofferen, die er schaterlachend mee aan de haal ging. Nu kunnen ze de stoplichtformule toepassen; wat rood, wat groen en een kort en klein beetje oranje voor de rest! Duidelijkheid dus. En wat dat betreft mogen de kiesdrempels voor mij ook verhoogd worden. Uiteindelijk staat niemand op one-issuepartijtjes te wachten, zorg dat je je issue bij je grote broer kwijt kunt, die heeft grotere vuisten.

Wedden dat de jeugd staat te trappelen om mee te doen! Die Klaver die even dacht dat ie Messias was, wist aardig wat jongeren in rocktempels aan zich te binden. Goeie band of rapper erbij en hup met de profetie. Het leek de EO-jongerendag wel…

Wim, aan alle hete hangijzers zullen wij de blaren op tong en handen krijgen. Wat denk je van de hoogbouw in het Stadshart of ons gehannes met kunst en cultuur om er maar eens twee uit het rek te trekken. Man, man, dat gaat nog vonken. Het oudejaarsvuurwerk verbleekt er nadrukkelijk bij. Dit wil ik je allemaal meegeven.

Wat denk jij van de nieuwbouw op bouwput Boeddha, hoe hoog kunnen we gaan?

Ciao!

Arjen

Wim van Rooijen en Arjen van der Linden - bijsluiter -AmersfoortKiest luizen in de politieke pels

De twee vrienden Arjen van der Linden en Wim van Rooijen bloggen over de gemeenteraadsverkiezingen 2018