Fethi Killi: Raadsleden moeten de straat op

Fethi Killi zat jaren in de raad voor de PvdA. Ook in de provinciale staten liet hij van zich horen. Voor al dat publieke werk kreeg hij een lintje dat, geluk bij een ongeluk, ook na een inbraak nog in zijn kast was blijven liggen.

Killi was politiek actief van 1994 tot 2014. Hij vindt dat het nu tijd is om afstand te nemen en ruimte te maken voor andere politici. In zijn woorden: “‘t Is wel leuk geweest.”

AmersfoortKiest-Raadsleden-moeten-de-straat-op-Killi

Tijd maken voor de stad

Politici moeten van hem meer de straat op en hebben een probleem wanneer ze op straat niet herkend worden. Raadsleden moeten luisteren naar wat stadsgenoten te vertellen hebben. Politiek op gemeentelijk niveau betekent dat je ‘tijd maakt voor je stad’. Het is niet voldoende om alleen de vergaderstukken te lezen. Je moet de straat op en bij de burgers ‘op bezoek’ gaan.

Wensenlijst voor raadsleden

Fethi-Killi-AmersfoortKiest-Raadsleden-moeten-de-straat-op

Fethi Killi

Killi is ondernemer in het stadshart van Amersfoort. Hij heeft een duidelijk wensenlijstje voor de raadsleden. Allereerst mag de stad van hem best wat beter “verkocht” worden. De gemeente mag Amersfoort met iets meer overtuiging promoten, vindt Killi.

Ook de zorg voor de monumentale binnenstad laat te wensen over. Er is te weinig aandacht voor die monumentale kern.

Compromissen uitleggen

Als je compromissen sluit, moet je er na die tijd ook moeite voor doen het aan je burgers (kiezers) uit te leggen. Je mag buigen, maar als je breekt ben je niets waard. Dus dames en heren politici stap op je fiets of wandel en leg het uit!


Dit is een bijdrage van videomaker Rob Lampe en Cameraman Bert Werkhoven