Burgemeester neemt eindrapport in ontvangst

Burgemeester Lucas Bolsius heeft op zaterdag 7 april 2018 het eindrapport van het project AmersfoortKiest in ontvangst genomen. Ongeveer dertig mediamakers – van videograaf tot radiomaker, van fotograaf tot dichter, van vlogger tot blogger- waren verantwoordelijk voor bijna driehonderd bijdragen rondom de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart jl. Het kernteam van AmersfoortKIest maakt in het evaluatieverslag ‘harde’ en ‘zachte’ cijfers openbaar.

Projectleider Jelle Koolstra overhandigt het eindrapport van AmersfoortKiest aan burgemeester Bolsius

Amersfoort verdient een vervolg

“AmersfoortKiest heeft de gemeenteraadsverkiezingen 2018 goed op de kaart gezet. Dat blijkt uit de cijfers en de uitgebreide evaluatie, waar veel politici, mediamakers en betrokkenen aan hebben meegedaan. De opkomstcijfers op 21 maart 2018 in Amersfoort vielen hoger uit dan vier jaar geleden en meer jongeren zijn gaan stemmen. Daar is niet eenduidig een oorzaak voor aan te wijzen, maar de vernieuwende aanpak van AmersfoortKiest heeft ongetwijfeld een positieve bijdrage geleverd”, dat zei projectleider Jelle Koolstra tijdens de aanbieding van het eindrapport aan burgemeester Lucas Bolsius. Hij voegde daaraan toe: “De stad Amersfoort verdient een vervolg op dit project. Wij, de makers, willen graag de opgedane ervaringen delen met de leden van de gemeenteraad. Nodigt u ons maar uit.”

Dank aan tientallen vrijwilligers

Er zijn in de aanloop naar de Amersfoortse gemeenteraadsverkiezingen nog niet eerder zoveel gevarieerde mediaverhalen gepubliceerd. Koolstra bedankte afgelopen zaterdag ook alle vrijwilligers van AmersfoortKiest én de politici die vrijwel zonder uitzondering bereid waren om mee te werken.

De presentatie van het rapport viel samen met de mogelijkheid om met alle nieuwe raadsleden kennis te maken tijdens “Amersfoort Aangenaam” in de Sint Joriskerk.