De Bie: Politici moeten zichtbaar blijven

Marie-José de Bie runt in Amersfoort haar bedrijf Biezonder. Ze noemt de onderneming een ‘advertising agency’, een reclame- en adviesbureau dat van alle markten thuis is.

De relatie tussen het bedrijfsleven en de politiek is bij Marie-José snel gelegd: ze heeft in de periode voor haar ondernemerschap een tijd voor het CDA gewerkt.

Over de politici in Amersfoort is deze ondernemer niet erg enthousiast. Ze zegt: “Amersfoortse politici moeten ook na de verkiezingen zichtbaar blijven; met de mensen in gesprek gaan; luisteren naar wat er wordt gezegd en niet alleen maar achter alle projecten aanjagen waarmee geld te verdienen is.

Marie-José de Bie vindt het ontzettend leuk om in Amersfoort te ondernemen. In de Amersfoortse ondernemersnetwerken komt ze net iets te vaak dezelfde mensen tegen. Het zou fijn zijn om ook eens andere gezichten te zien. Daarom zoekt ze ook zakelijke contacten en opdrachten buiten de stad.

De Bie noemt het kappen van ruim drieduizend bomen voor de Westelijke Ontsluiting wel heel erg zonde in deze tijd. Ze zal bij de Gemeenteraadsverkiezingen op zoek gaan naar een politieke partij die zorgvuldig met de natuur omgaat.


Een bijdrage van videomaker Rob Lampe en cameraman Bert Werkhoven.

Marie-Jose-de-Bie-van-reclamebureau-Biezonder

Marie-José de Bie van reclamebureau Biezonder