Actief presenteert verkiezingsprogramma

Op woensdag 6 december heeft de lokale partij ‘Amersfoort Actief‘ het verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018 gepresenteerd. Videomaker Rob Lampe en cameraman Bert Werkhoven doen verslag.

Verkiezingsprogramma

In Grand Café Vyssotski stelde fractievoorzitter en lijsttrekker Roel Mulder de kop van de lijst voor en benoemde de belangrijkste punten in het programma van Actief.

Het volledige verkiezingsprogramma is hier te lezen en te downloaden. De belangrijkste punten waar Actief zich de komende periode hard voor gaat maken:

 • Alsnog de invoering van een Amersfoortse Stadspas voor de armsten, mét een stevig kooptegoed. Onder de armsten in Amersfoort bevinden zich ook veel senioren; voor hen is “werk” geen antwoord meer op armoede.
 • Voor de implementatie van het VN-verdrag over de rechten van mensen met beperkingen wil Actief een brede raad van en over gehandicapten; een adviesraad en vertegenwoordiger van alle Amersfoorters met een beperking (geschat: een zesde van de bevolking).
 • Einde aan de landhonger: Amersfoort zoekt zijn uitbreiding binnen de stadsgrenzen en niet meer daarbuiten.
 • Een cultuurbeleid dat de levende kunst steunt, inclusief actief atelierbeleid, opdrachten en aankopen.
 • Veel meer steun voor recreatiesport buiten verenigingsverband; in aanvulling op, dus niet in plaats van, huidige sportbeleid
 • In tien jaar groeien naar een volwaardig Museum Amersfoort, in plaats van wat er nu is. Een museum met een brede collectie en een boeiend beleid op zowel het gebied van geschiedenis als van de kunsten.

Kandidatenlijst

 1. Roel Mulder
 2. Ina Vijzelman
 3. Sigrid van der Hoeven
 4. Joke Hollander
 5. Erik Slingerland
 6. Tera de Wit
 7. Guido de Graaf
 8. Joris Ammerlaan
 9. Desirée Steenbeek

Lijsttrekker-Roel-Mulder-presenteert-verkiezingsprogramma-Actief